Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani izvajalca dejavnosti obveščena, da izvaja odpoklic živila zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella enterica.

OPIS IZDELKA (TIP/OZNAKA): Začinjeno piščančje meso (piščančja bedra), vrsta izdelka: mesni pripravek, serija / LOT :172, datum proizvodnje: 20.06.2024, porabiti do: 26.06.2024

PROIZVAJALEC: Mesnica in trgovina Gabrek, Martin Tibaut s.p.

VRSTA TVEGANJA: Mikrobiološka tveganja

DRŽAVA POREKLA: Slovenija

OPIS NEVARNOSTI: Prisotnost Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7

UKREP: Odpoklic

Živilu je 26.6.2024 pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo, svetujejo na UVHVVR. Pri temperaturi višji od 82°C (v notranjosti izdelka), ki jo predvideva običajni postopek priprave tega živila, bakterije propadejo in tako živilo ne predstavlja tveganja, z namenom preprečevanja navzkrižne kontaminacije pa je ključno tudi pravilno rokovanje z živilom.