Slovenija

Obeta se širitev Štajerske avtoceste, Dars oddal vlogo

Uredništvo , 01.08.23 ob 10:14

Na Darsu so že zaprosili za okoljevarstveno dovoljenje za širitev štajerske avtoceste.

Obeta se širitev Štajerske avtoceste, Dars oddal vlogo

Družba za avtoceste (Dars) je oddala vlogo za razširitev štajerske avtoceste, poroča Radio Slovenija. Prav tako namerava še ta mesec vložiti prošnjo za razširitev primorske avtoceste.

Dars bo poskušal reševati dolge zastoje na štajerski in primorski avtocesti z preureditvijo odstavnega pasu v voznega. To načrtujejo izvesti med Domžalami in Ljubljano ter Vrhniko in Ljubljano. Predstavniki Darsa so za Radio Slovenija potrdili, da so že zaprosili za okoljevarstveno dovoljenje za širitev štajerske avtoceste. Pri tem sta že izdelani poročili o vplivih na okolje. Vloga za širitev štajerske avtoceste je že v rokah ministrstva za okolje, podnebje in energijo, medtem ko naj bi vlogo za primorsko avtocesto oddali še v tem mesecu.

Kot poroča Radio Slovenija, je eden od ključnih korakov za nadaljevanje projekta pridobitev pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja, saj se šele po tem lahko začnejo dela. V kolikor bi potekalo vse po načrtih, naj bi se dela začela leta 2025, pri čemer bodo obsežna in bodo zahtevala vzpostavitev zapor ter delno omejitev prometa, še poroča Radio Slovenija.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51