Ker je Tomaž Vesel pred imenovanjem za predsednika Fifine komisije zasedal funkcijo na NZS, so se nemški novinarji obregnili ob njegovo neodvisnost od Aleksandra Čeferina.

Foto: Radio Prvi

Nemški mediji so se pred štirimi leti že razpisali o domnevno spornih povezavah med predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom in predsednikom Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandrom Čeferinom, navaja Siol.net.

Vesel je pred štirimi leti zasedel pomemben položaj v Mednarodni nogometni zvezi (Fifa), imenovan je bil za predsednika neodvisne komisije za revizijo in skladnost. Nemški tabloid Bild je poročal, da je bil Vesel pred imenovanjem namestnik vodje mladinske komisije pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS), ki jo je takrat vodil Čeferin. S tem se po poročanju časnika postavlja pod vprašaj neodvisnost Veselove funkcije v Fifi od Čeferina, povzema Siol.net.

Dvom o neodvisnosti

Tomaž Vesel je bil pred imenovanjem za predsednika neodvisne komisije za revizijo in skladnost pri Fifi julija 2016 namestnik vodje mladinske komisije pri NZS, ki jo je takrat vodil Aleksander Čeferin. Zaradi tega se je po poročanju Bilda postavljal upravičen dvom o neodvisnosti Veselove funkcije pri Fifi od aktualnega predsednika Uefe, še povzema Siol.