Slovenija

Naši policisti v akcijo v zvezi z ruskimi vohuni s ponarejenimi slovenskimi dokumenti

Uredništvo , 15.08.23 ob 15:01

Delali naj bi za ruske varnostne službe.

Naši policisti v akcijo v zvezi z ruskimi vohuni s ponarejenimi slovenskimi dokumenti

Britanske oblasti so februarja pridržale tri bolgarske državljane, ki jih sumijo vohunjenja za Rusijo, danes poroča britanski BBC. Trojico so po plačilu varščine izpustili, obtožnica pa jih zaenkrat bremeni posestva ponarejenih potnih listov, osebnih izkaznic in drugih dokumentov, imeli naj bi tudi slovenske dokumente.

Dva Bolgara in ena Bolgarka so po prepričanju tožilstva imeli dokumente, vedoč da gre za ponaredke. Delali naj bi za ruske varnostne službe. Poleg slovenskih, naj bi imeli tudi britanske, bolgarske, francoske, španske, italijanske, hrvaške, grške in češke dokumente. Trojica je na Otoku živela več let, v tem času pa so opravljali različne poklice.

Kot je za francosko tiskovno agencijo AFP sporočila londonska policija, so na podlagi zakonodaje o nacionalni varnosti pridržali pet oseb, med njimi tri bolgarske državljane. Policija ni neposredno komentirala navedb poročil mreže BBC.

Naši policisti v akcijo

Predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete je danes sporočil, da je policija zaprosila britanske varnostne organe za informacije o prijetih bolgarskih državljanih.

Po do sedaj opravljenem preverjanju slovenska policija o priprtju oz. pregonu bolgarskih državljanov in o najdbi ponarejenih slovenskih dokumentov ni bila obveščena, zato so danes, 15. 8. 2023, v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja, zaprosili britanske varnostne organe za potrditev informacije in vse relevantne informacije, ki se nanašajo na Slovenijo.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51