Slovenija

Mura v spodnjem toku ponovno podrla rekord

Uredništvo , 07.08.23 ob 10:59

Reka Mura je v Gornji Radgoni v zadnjih urah pričela hitreje upadati.

Mura v spodnjem toku ponovno podrla rekord

V zadnjih 12 urah je bilo za odpravljanje posledic močnejših nalivov in sunkov vetra s točo in poplav preteklih dni aktiviranih 62 gasilskih enot. Po sedaj zbranih podatkih so zabeležili 57 dogodkov, od tega 19 na območju regijskega centa Murska Sobota (19) in 17 na območju Slovenj Gradca. Dogodke so zabeležili tudi na območjih Celja (10), Ljubljane (osem), Maribor (šest), Kranj, Trbovlje in Ptuj (po štiri), Brežice (dva) ter enega v Novi Gorici, kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje, poroča STA

Mura v spodnjem toku ponovno podrla rekord

Hidrološke razmere se tudi v Pomurju, Podravju in ob reki Krki postopno umirjajo. Reka Mura je v Gornji Radgoni v zadnjih urah pričela hitreje upadati, poplavljene površine znotraj protipoplavnih nasipov se v zgornjem toku zmanjšujejo. V srednjem toku, tudi na območju poškodovanih nasipov, bo Mura pričela upadati popoldan, v spodnjem toku pa zvečer, sporoča Arso.

Danes zjutraj ob 9.30 je vodostaj Mure v Gornji Radgoni znašal 344 cm. V spodnjem toku, na hrvaški merilni postaji v Murskem Središću, pa je reka danes zjutraj ob 5. uri dosegla nov rekord, in sicer 543 cm.

Reka Drava se ob ustaljenem velikem dotoku iz Avstrije razliva na izpostavljenih območjih, dolvodno od jezu Markovci pa še poplavlja. Poplavljene površine na tem rečnem odseku se bodo danes in jutri postopno zmanjševale. Reka Krka poplavlja na območjih vsakoletnih poplav in tudi v spodnjem toku že upada. Poplavljene površine so bodo danes in jutri počasi zmanjševale, v noči na sredo pa se bo Krka vrnila v strugo.

Razmere se umirjajo

Reka Mura je v Gornji Radgoni v zadnjih urah pričela hitreje upadati, poplavljene površine znotraj protipoplavnih nasipov se v zgornjem toku zmanjšujejo. V srednjem toku bo Mura pričela upadati popoldan, v spodnjem toku pa zvečer. Reka Drava se ob ustaljenem velikem dotoku iz Avstrije razliva na izpostavljenih območjih in ponekod v spodnjem toku še poplavlja. Poplavljene površine na tem rečnem odseku se bodo danes in jutri postopno zmanjševale.

Vir: Arso.

Reka Krka poplavlja na območjih vsakoletnih poplav in tudi v spodnjem toku že upada. Poplavljene površine so bodo danes in jutri počasi zmanjševale, v noči na sredo pa se bo Krka vrnila v strugo. Razlivajo se tudi posamezni kraški pritok Ljubljanice. Vodnatost ostalih rek po državi je velika in se bo danes in v prihodnjih dneh zmanjševala, pojasnjujejo še na agenciji.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51