Slovenija

Manjkajoče zdravstvene delavce iskali na sejmih

Uredništvo , 16.07.23 ob 16:33

Na sejmih so predstavili aktualne potrebe delodajalcev, hkrati pa so kandidatom za delo v Sloveniji že v njihovi državi lahko posredovali koristne informacije o življenju in delu v Sloveniji.

Manjkajoče zdravstvene delavce iskali na sejmih

Zaradi velikega deficita na trgu dela, predvsem poklicev iz zdravstvene dejavnosti, je zavod v juniju skupaj z veleposlaništvom RS v Severni Makedoniji organiziral dogodka, ki ju je poimenoval Zaposlovanje in življenje v Sloveniji. Zaposlitvena sejma sta se odvijala na dveh lokacijah, v Skopju in v Bitoli. Udeležilo se ju je preko 3500 zainteresiranih kandidatov iz Severne Makedonije, je za STA povedala Anka Rode, ki na zavodu skrbi za področje zaposlovanja in dela tujcev.

Zavodu so se na sejmih pridružili tudi delodajalci. Skupaj je sodelovalo 23 slovenskih delodajalcev, od tega je bilo s področja zdravstva in socialnega varstva 11 delodajalcev. Zavod je sodelujočim delodajalcem brezplačno zagotovil razstavni prostor, poskrbeli so za promocijo obeh dogodkov, za organizacijo potovanja in bivanja v Severni Makedoniji pa so delodajalci poskrbeli sami.

Na sejmih so predstavili aktualne potrebe delodajalcev, hkrati pa so kandidatom za delo v Sloveniji že v njihovi državi lahko posredovali koristne informacije o življenju in delu v Sloveniji. Neposredno so se lahko povezali in pogovorili tudi z delodajalci, ki so sodelovali na obeh dogodkih, je pojasnila.