Z današnjim toplim in sončnim dnevom se lepo vreme vsaj za nekaj časa umika. Kot je to v času ledenih mož pričakovati, bodo nad Slovenijo prišle ohladitve in bolj nestanovitno vreme, v soboto pa sledi še mokra Zofka, z njo pa še nekaj padavin, ki do konca tedna ne bodo redke. Temperature v naslednjih dneh ne bodo presegle 20 stopinj.

Foto: Tjaša Kranjc

Kot je za STA povedal dežurni prognostik na Arsu Janez Markošek, bo danes po vsej državi večinoma še sončno, nekoliko bolj oblačno le na skrajnem zahodu države. “Danes bo lepo vreme še zdržalo, tako da lahko večjo spremembo pričakujemo šele ponoči,” je dejal. Ob tem je dodal, da bo čez dan pihal veter južnih smeri, najnižje dnevne temperature pa bodo danes še vztrajale nekje med 20 in 25, na vzhodu celo do 27 stopinj.

Ponoči se bodo padavine od zahoda okrepile in do jutra zajele večji del Slovenije, najnižje jutranje temperature pa bodo od osmih do 14 stopinj.

Ledeni možje bodo prinesli nestalno vreme s padavinami

V sredo, ko goduje prvi od treh ledenih mož, Pankracij, bo pretežno oblačno, padavine bodo občasne, predvsem na jugu je mogoče pričakovati tudi posamezne nevihte. Pihal bo veter zahodnih smeri, najvišje dnevne temperature pa bodo skoraj deset stopinj nižje kot v teh dneh.

Četrtkov Servacij in petkov Bonifacij bosta poskrbela za nadaljevanje nestalnega vremena z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, ko temperature ne bodo presegle 20 stopinj.

Čeprav je za daljše časovno obdobje težko natančno napovedovati, za zdaj nič ne kaže, da bi se kmalu vrnilo toplo in sončno vreme, kakršnega imamo še danes. Po besedah Markoška za zdaj na to kaže šele proti koncu naslednjega tedna.

STA