Še ta teden naj bi uvedli nove ukrepe.

V Sloveniji ni spirale nasilja, je pa spirala okužb,” je na vprašanje poslanca Levice Luka Meseca v državnem zboru dejal predsednik vlade Janez Janša, poroča portal Žurnal24. “Od tistega slavnega protesta, mislim, da je bil 5. oktober, Slovenija beleži najhitrejšo rast okužb in ponoven pritisk na bolniške postelje in intenzivne oddelke,” je dejal premier.

V prihodnjem tednu še večje razsežnosti epidemije

Dodal je, da verjetno lahko pričakujemo v naslednjem tednu še višje kroge te spirale. “Slovenija je pred tem, da bo zaradi neodgovornega obnašanja, ki ga zagotovo ni povzročila policija ali vlada, ponovno prisiljena uvajati ukrepe, ki ne bodo PCT ukrepi. To bodo ukrepi, ki bodo ponovno zapirali javno življenje in gospodarstvo in povzročili dodatno škodo ter zavirali okrevanje po epidemiji,” je Janša danes povedal v državnem zboru.

Naš delež precepljenosti je premajhen, da bi karkoli od tega, kar se pojavlja v Facebook znanstveni sferi, kot je, da bi PCT ukrepe spremenili v priporočila, naredili. Čez en mesec, glede na to, kar se napoveduje, bomo imeli popolnoma drugačne skrbi,” še poroča Žurnal24.