Slovenija

Ganljiv zapis policistov občanom: “V hladno in deročo vodo so zakorakali številni”

Uredništvo , 13.08.23 ob 14:40

Medvoški policisti so se v ganljivem zapisu zahvalili občanom in poudarili, da jim brez njih marsikdaj ne bi uspelo.

Ganljiv zapis policistov občanom: “V hladno in deročo vodo so zakorakali številni”

Medvoški policisti so se po umiritvju razmer v ganljivem zapisu zahvalili občanom, ki so pomagali reševati ljudi iz poplavljenega trgovskega centra. Kot so pojasnili, v teh dneh policisti prejemajo številne zahvale ljudi, ki so jim med poplavami pomagali. Vendar pa se morajo zahvaliti tudi oni, saj jim brez občanov marsikdaj ne bi uspelo.

Nagonsko stopili skupaj in zakorakali v deročo vodo

Tistega dne, ko je reka prestopila bregove in so Medvode spominjale na prizore iz apokaliptičnih filmov, smo znova spoznali, kako nepogrešljiv partner pri policijskem poslanstvu ste občanke in občani. Ko je bila voda že preko kolen in je njen tok pridobival na hitrosti, je prišla informacija, da se v poplavljenem trgovskem centru v Medvodah še vedno nahajajo ljudje. Ker je bila hoja po visoki vodi že skoraj nemogoča, je bilo treba improvizirati, predvsem pa hitro ukrepati,” opisujejo policisti.

Vsi, ki smo se takrat nahajali v bližini, policisti in občani, smo brez velikih besed in posebne koordinacije nagonsko stopili skupaj. V hladno in deročo vodo so zakorakali številni, brez razmišljanja so nam ponudili pomoč. Podali smo si roke, se trdno držali in s »človeško verigo« dosegli tiste, ki so bili potrebni pomoči. Enega po enega smo rešili na obrežje in si oddahnili, ko smo jih spravili na varno. Ni bilo časa za počitek, žal niti za zahvalo, policisti smo hiteli pregledovati okolico in iskati tiste, ki bi jih bilo morda še potrebno rešiti,” so še zapisali.

V zapisu so poudarili, da se želijo sedaj, ko so se razmere umirile, iskreno zahvaliti občanom Medvod, s katerimi so skupaj reševali sokrajane in jim pomagali na varno: “Ni bilo pomembno, kdo nosi uniformo, in kdo ne. Vse nas je povezalo spoznanje, da je medsebojna podpora v kriznih trenutkih nujna in da smo močnejši, ko stojimo združeni. Naše sodelovanje je bilo brez vsakršnih priprav povsem spontano, a neverjetno usklajeno, saj so nas instinktivno povezali solidarnost, pogum, srčnost in želja pomagati. Skupaj smo uspeli rešiti številna življenja.”

Ob koncu zapisa so se še zahvalili prebivalkam in prebivalcem po vsej Sloveniji, ki pomagajo, jim zaupajo in so ob kriznih trenutkih stopili ob bok policistom. “V čast si štejemo, da smo del takšne skupnosti!,” so zaključili zapis.