Finančna uprava RS (Furs) je danes nakazala povračilo kriznega dodatka delodajalcem. V tej tranši je povračilo prejelo 43.870 delodajalcev v skupnem znesku 44,19 milijona evrov, so zapisali na Fursu v sporočilu za javnost.

Sedmi protikoronski zakon, ki ga je DZ sprejel konec lanskega decembra, je določil, da delodajalec vsakemu zaposlenemu, ki dela in čigar zadnja izplačana mesečna plača ni presegla dvakratnika minimalne plače, izplača ob plači za mesec december krizni dodatek v višini 200 evrov. Ta je oproščen plačila vseh davkov in prispevkov.

Delodajalci morajo predložiti izjavo

Za povračilo izplačanega dodatka morajo delodajalci preko informacijskega sistema Fursa predložiti izjavo, s katero izjavijo, da so zaposlenemu izplačali krizni dodatek. Izjavo je potrebo predložiti najkasneje do konca marca.

Danes je Furs 43.870 delodajalcem že nakazal 44,19 milijona evrov te pomoči. Sredstva so prejeli tisti delodajalci, ki so vlogo vložili do vključno 15. marca in so pri njih že zaključili postopke kontrole. Ostali upravičeni delodajalci bodo prejeli nakazilo do predvidoma 20. aprila, so še dodali na Fursu.

STA