V vasi blizu Kamnika so postavili ogromen “Kip svobode”, ki močno spominja na Donalda Trumpa. Ogromen kip bodo v soboti premierno otvorili v vasi Sela pri Kamniku, obljubljajo veliko presenečenje v drobovju kipa.

Kdo je rekel, da Slovenci ne premoremo lastnega humorja? O, pa še kako ga. Dokaz o tem prihaja iz Sel pri Kamniku, kjer so vaščani na zaplati pred selskem gasilskem domom “odkrili” nenavaden kip, ki močno spominja na predsednika ZDA, Donalda Trumpa. Urednik portala Kamnik Info Iztok Čebašek je za Maribor24 povedal, da pravzaprav ne gre za Trumpa, ampak “Kip svobode”, a da podobnost najverjetneje ni naključna.

FOTO: Kamnik.info

Med gradnjo završalo: Padla množica idej o nastajajočem kipu

Kot so zapisali na portalu, je med gradnjo lesenega velikaša med vaščani završalo. Ljudje niso vedeli, kaj bo nastalo iz tega lesenega čuda, nekateri so dejali, da se postavlja spomenik samooklicanemu vaškemu veljaku, drugi so komentirali “kaj je to za ena čudna kapelica”, spet tretji so govorili o nekem maliku ali partizanskem spomeniku.

Obrnjen proti svoji soprogi

Kar 8 metrov visoki in 2 metra široki “Trump” (ki to pač ni) je prav simbolično obrnjen proti Sevnici proti svoji soprogi Melaniji Trump, z vznak dvignjeno pestjo, kakor v primeru Kipa svobode. Trump sicer še ni povedal zadnje, saj se bo v vsem sijaju pokazal že čez nekaj dni.

Največje presenečenje bo v njegovem drobovju

Slavnostna otvoritev dokončanega kipa bo v soboto, 31. 8. ob 17. uri, nam je zaupal Čebašek, ki dodaja, da bo največje presenečenja pravzaprav v “drobovju kipa”. “Vljudno vabljeni na otvoritev, obljubljamo, da bo obilo zabave in presenečenj,” nam je skrivnostno dejal.

Zgrajen v prostem času in z lastnimi sredstvi

Odgovorni arhitekt tega osemmetrskega čuda je Tomaž Schlegel, zgradili pa so ga člani Športno-kulturnega društva Sela. Gre za avtorsko delo, izdelano v prostem času in z lastnimi sredstvi. Zagotovo pa ne gre za iste ustvarjalce kot v primeru Melanije, nam je še dejal urednik portala.