Slovenija

FOTO: Prihaja deseta Kmetija, za 50 tisoč evrov se bo potegovalo več Štajercev

Uredništvo , 21.08.23 ob 09:21

Oddaja se začenja 4. septembra.

FOTO: Prihaja deseta Kmetija, za 50 tisoč evrov se bo potegovalo več Štajercev

4. septembra se na Pop TV začenja že deseta sezona resničnostnega šova Kmetija. 22 tekmovalcev se bo pomerilp za nagrado 50 tisoč evrov. Oddajo bo Natalija Bratković, ki se v škornje voditeljice Kmetije podaja šestič, vsako leto s kančkom entuziazma več.
“V teh letih, kar vodim Kmetijo, sem se tudi sama ogromno naučila, predvsem pa je pozitiven odziv ljudi, ki resničnostni šov radi spremljajo in teh res ni malo, velika nagrada za nas, ki oddajo ustvarjamo,” pravi Natalija.
V letošnjo Kmetijo se bo vselilo 22 novih tekmovalk in tekmovalcev, odločenih, da je to izkušnja, ki jo želijo doživeti na lastni koži. Nekateri se veselijo, da bodo končno molzli krave, drugim prav ta naloga povzroča največ skrbi. Ene vodi želja po zmagi, drugi največji izziv vidijo v tem, kako se bodo znašli v izolaciji z nepoznanimi ljudmi. 11 punc in 11 fantov bo skozi tedenske naloge popeljala gospodarica Nada, ki se rada pohvali, da je veliko svojega znanja že predala preteklim tekmovalcem. “Malokdo pa ve, da sem se pred leti sama prijavila v šov kot tekmovalka, ampak sem že na prvem sestanku s produkcijsko ekipo povedala, da sem tu zato, ker želim mlade naučiti poprijeti za delo,” se spominja.
Kakšni izzivi čakajo letošnjo ekipo, nista želeli razkriti. Zagotovo pa bo, obljubljata obe, jubileju primerna.

Alen Ploj, 31 let, Lenart


Alen zase pravi, da je discipliniran, dobrosrčen in zanesljiv. Da se veseli naučiti vsega, česar ne zna, in da se je prijavil zato, da se preizkusi v čisto novi vlogi izven cone udobja.
David Peter Sekirnik, 27, Ljubljana


Rojen je v New Yorku in pravi, da so mu kmečka opravila poznana samo v teoriji. Da se bo v skupini neznanih ljudi po vsej verjetnosti najprej držal v ozadju in pozneje po potrebi stopil tudi v ospredje.
Domen Ofak, 37, Ljubljana


Samozavesten sem in vztrajen, pove zase. Denarna nagrada bo prišla prav za poravnanje starih grehov, dopušča pa tudi možnost romantičnega razmerja pred kamerami.
Franc Rajšp, 25, Spodnja Velka


Rojen v Avstriji in neučakan, da stopi pred kamere. Zase pravi, da je veseljak, zmagovalni denar bi potrošil za potovanje in urejanje svojega doma.
Gregor Fabrici, 28, Lovrenc na Pohorju


Gregor ne okoliši, prijavila ga je punca, ker je v preteklih sezonah doma preglasno komentiral dogajanje na ekranu. Zdaj ga bo doživel na lastni koži, če zmaga pa bo svoji dragi kupil solarij.
Kristijan Kozole, 26, Krško


Rokomet trenira že 18 let in prepričan je, da mu je šport dal veliko karakternih odlik. Med drugim ga vodi želja po zmagi, tako na parketu kot v življenju in na Kmetiji.
Luka Juren, 25, Ljubljana


Želja po prepoznavnosti in uspehu je bila ključni razlog, da se je prijavil v šov. Zdi se mu idealna priložnost, ki odpira nova vrata v življenju. Rad ima živali in naravo.
Marcel Verbič, 24, Šentjur


Pravi, da ima z delom na kmetiji že nekaj izkušenj, zanaša pa se tudi na prijaznost, disciplino, samozavest in na dejstvo, da se hitro uči. Šov si je vzel kot izziv, koliko zmore.
Nejc Hočevar, 27, Ljubljana


Je nasmejan, trmast in odgovoren. Računa, da se bo z ostalimi dobro ujel, ker ni konflikten. Kako bi potrošil denarno nagrado, še ne ve.
Tim Novak, 22, Kapla


Eden izmed razlogov, da si želi doživeti Kmetijo, je tudi toa, da bi se rad naučil molsti krave. Obljubil je taktiko, da bo z osvajanjem deklet skušal izločiti čimveč moških.
Žan Simonič, 26, Destrnik


Žan pravi, da je za zmago pripravljen storiti vse. Prav tako želi, da so stvari narejene tako, kot morajo biti oziroma tako, kot si jih je zamislil sam. V nasprotnem primeru na to hitro odreagira.
Anja Malešič, 29, Otočec


Ne prenese dretja, obožuje pa vrt, grede in vinograde. Malo manj poznana so ji tehnična kmečka opravila, a se bo potrudila tudi te osvojiti. Želi si zmagati, da bi lahko odprla svoj salon.
Klara Vodopivec, 21, Podbočje


Rada bi spoznala samo sebe, kako se znajde v izolirani skupini ljudi, ki jih ne pozna. Pravi, da ji delo na polju ni tuje, veseli pa se, da se bo naučila še več opravil v hlevu.
Klavdija Bertalanič, 42, Rogaševci


Je najstarejša tekmovalka letošnje sezone. Prihaja z izdelano vizijo: pridobiti nove izkušnje in zmagati. Denar bi šel za obnovo hiše, v kateri je odraščala v rejništvu ter za sina in njegov izpit za avto.
Maja Pavlovič, 23, Laško


Zase pravi, da je zabavna in pozitivna oseba. Veseli se vsega neznanega, kar prinaša šov, ne boji se niti težkih opravil, saj se bo maksimalno potrudila pri vseh. Kmetija bo test, koliko sem psihično in fizično močna, še dodaja.
Mateja Šereg, 33, Šmarje pri Jelšah


Njen pristop je odvisen do vzdušja v skupini. Na šov jo je prijavila prijateljica, izkušnje se veseli, malo pa jo skrbijo nepoznana opravila, ki jih bo treba opraviti.
Nuša Maloprav, 23, Vransko


Svoj značaj opisuje kot prijazen, komunikativen, spontan in prilagodljiv. Na kmečka opravila se spozna in se jih tudi z veseljem loti. Če bi zmagala, bi šla na dober dopust, ostalo pa bi dala na varčevalni račun.
Patricija Virant, 29, Ribnica


Najbolj jo zanima, kako deluje pod pritiskom. Če ji je področje blizu, rada prevzame vajeti in postane vodja. Sicer se raje umakne in dela sama. Zase pravi, da je delavna, vztrajna in ljubeča.
Sara Bajec, 36, Velenje


“Življenje je igra, dajmo jo igrat in raziskovat,” pravi. Šov dojema kot socialni eksperiment in kot veliko življenjsko šolo za vsakega, ki pride tekmovat. Sama bi pri tem rada čim bolj uživala.
Suzana Bajrić, 31, Idrija


Je zgovorna, energična, direktna in poštena. Na Kmetijo jo je prijavil prijatelj, in čeprav se ne spozna na nobeno kmečko opravilo, ve, kam bi z denarjem, če bi zmagala. Kupila bi si opremo in postala DJ.
Tatjana Prevolšek, 27, Ptuj


Zaveda se, da je močan karakter. Priznava, da se zna prilagoditi le do določene meje. Sovraži hinavščino. Pravi, da je pozitivna in nasmejana, zna pa biti tudi ostra in nesramna.
Tamara Talundžić, 29, Ljubljana


Zase bi rekla, da jo vodi skupinski duh in da se nima težave vklopiti v neznano okolje. Glavni razlog, da je poslala prijavnico v tekmovanje, pa je bil, da želi bolje spoznati sebe. Je zagovornica mirnih reševanj sporov.