Slovenija

FOTO: Na slovenski avtocestni križ prihaja McDonald’s

Uredništvo , 14.07.23 ob 10:27

V ponedeljek se začenja prenova bencinskih servisov Barje jug in sever.

FOTO: Na slovenski avtocestni križ prihaja McDonald’s

Petrol bo v ponedeljek zjutraj začel temeljito prenovo bencinskih servisov Barje jug in sever na južni ljubljanski obvoznici. Dela bodo po napovedih trajala do konca leta. Izvedba del bo na obeh lokacijah potekala hkrati, med gradnjo pa bosta obe prodajni mesti za nakup goriva ter preostalih izdelkov in storitev zaprti. Prodajni mesti se zapirata v ponedeljek, 17. julija, ob 7. uri zjutraj. Počivališče bo v času del odprto.

”Prodajni mesti sta umeščeni ob eno od najbolj prometnih cest v Sloveniji. Glede na starost obeh objektov, zgrajenih leta 1990, smo se v skupini Petrol odločili, da na mestu obstoječih objektov zgradimo dve povsem novi prodajni mesti, ki bosta ustrezali sodobnim zahtevam in nudili možnost razvoja novih vsebin ter prilagajanja trendom,” je ob začetku projekta dejal Jože Smolič, član uprave Petrola odgovoren za prodajo.

Trije gastronomski ponudniki, Mcdonald’s tudi z drive-inom

Novi prodajni mesti Barje jug in sever bosta strankam ponudili široko paleto izdelkov in storitev, predvsem pa bosta edinstveni v tem, da bodo lahko obiskovalci v prostorih prodajnega mesta izbirali med kar tremi različnimi ponudniki hrane – Fresh, Marche in McDonald’s. Slednji bo obiskovalcem nudil tudi možnost priročnega nakupa hrane s pomočjo linije “drive in”.

24 točilnih mest za osebna in tovorna vozila, postavili bodo tudi električne polnilnice

Ko gre za točenje goriv, bosta imela servisa 18 točilnih mest za osebna vozila in šest točilnih mest za tovorna. Na lokacijah bodo stranke lahko opravile nakup celotne Petrolove palete goriv, v prihodnje pa bo omogočena tudi umestitev polnilnice za utekočinjen zemeljski plin in vodik. Na območju prodajnih mest bo urejenih 30 parkirnih mest za voznike tovornjakov, 90 parkirnih mest pa bo v upravljanju Darsa.

Poseben prostor bo namenjen tudi voznikom električnih vozil, saj je predvidena postavitev štirih polnilnih mest z ultra hitrimi polnilnicami, pozneje pa še možnost širitve polnilnic na območje počivališča ter prostor za umestitev baterijskih hranilnikov. Energija za polnjenje električnih vozil in za samooskrbo prodajnega mesta bo prihajala iz sončnih panelov, ki bodo nameščeni na strehi obeh prodajnih mest, so še sporočili iz največjega trgovca z gorivi v državi.