Slovenija

FOTO in VIDEO: Tornado na slovenskih tleh

Uredništvo , 01.08.23 ob 21:21

Nevihtno dogajanje ob hladni vremenski fronti, ki se spušča preko severne meje, je proti večeru zajelo severozahodni del Slovenije.

FOTO in VIDEO: Tornado na slovenskih tleh

Nevihtno dogajanje ob hladni vremenski fronti, ki se spušča preko severne meje, je proti večeru zajelo severozahodni del Slovenije, nevihte pa so nekaj nevšečnosti povzročile tudi na vzhodu. Ponekod so znova na delu gasilci.

Močne nevihte se pomikajo čez državo proti vzhodu, so zapisali na Arsu. Izključili niso niti možnosti toče.

Obilne padavine ponekod spremlja tudi močan veter, v Rogaški Slatini je bil v zadnji uri izmerjen sunek vetra s hitrostjo 53 kilometrov na uro.

Zaradi neviht so v nekaj občinah posredovali tudi gasilci, med drugim so na pomoč priskočili tudi na Bledu, v Tržiču, Radovljici Slovenjskih Konjicah, Rogaški Slatini, Dupleku in Murski Soboti.

Tornado na območju Ilirske Bistrice

Številne intervencije so v zadnji uri zabeležili tudi na območju Ilirske Bistrice. Tam se je namreč pred eno uro razvil tornado, je Arso objavil na Facebooku.

Videti je bilo širok vrtinec znotraj katerega so bili prisotni tudi zelo močni, manjši vrtinci s premerom nekaj metrov. Pojav je na srečo trajal le nekaj minut, so dodali na agenciji. Na vremenski postaji Koseze pri Ilirski Bistrici pa so zaznali najmočnejši izmerjen sunek vetra s hitrostjo 107 kilometrov na uro.

Na turistični vlak padlo drevo

Policijska uprava Kranj pa je sporočila, da so bili blejski policisti okoli 18.30 obveščeni, da je na cestni turistični vlak padlo drevo. Na vlaku so bili poleg voznika še štirje potniki, v dogodku ni bil nihče poškodovan, na vozilu pa je nastala materialna škoda. Gasilci so drevo požagali in odpravili posledice dogodka, so še dodali na kranjski policijski upravi.

Arso je ocenil, da se bo ozračje v drugi polovici noči postopno umirilo.