Popoldan je nekatere dele Slovenije zajelo močno neurje z obilnim dežjem, vetrom, ponekod je klestila tudi toča.

Tako je bilo v Puconcih. Foto: Facebook

Iz Uprave za zaščito in reševanje poročajo o več dogodkih, ko je popoldan nekatere slovenske občine zajelo močno neurje z dežjem in vetrom, ponekod je padala tudi toča.

Takole je toča klestila v Laškem:

Poškodovane so strehe na hišah

V občini Rogašovci so zaradi hudega neurja posredovali gasilci PGD Rogašovci.

O škodi za zdaj še ne poročajo. Močno neurje je zajelo občino Puconci. Tam posreduje več gasilskih društev na območju občine. Tudi v Odrancih so na terenu intervencijske službe.

Tam je zaradi neurja močno poškodovano ostrešje stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci PGD Odranci. O dogodku so obvestili tudi Civilno zaščito občine Odranci, poroča portal Siol.

Tako je bilo v Puconcih:

Močno neurje je zajelo tudi občino Murska Sobota. Gasilci PGD Murska Sobota in PGD Pušča so prečrpali vodo iz več stanovanjskih objektov. V Ljutomeru Gasilci PGD Ljutomer, PGD Gresovščak, PGD Radomerje in PGD Spodnji Kamenščak prečrpavajo meteorno vodo. Tudi v Lendavi so po neurju brez počitka. Gasilci PGD Lendava prečrpavajo vodo iz DOŠ 1 v Lendavi, poroča portal Siol.

V Laškem klestila toča, drevo na železniški progi v Celju

Neurje z močnim dežjem in vetrom je ob 18.22 zajelo občino Laško. Čez cesto so podrta drevesa, poplavljena je hiša in poškodovana lokalna cesta. Poplavljena je tudi lokalna cesta v Rifengozdu in podvoz v Laškem pri pivovarni. Na terenu so še vedno gasilci PGD Laško.

Ob 17.54 se je v Celju na železniško progo Celje – Žalec podrlo drevo. Vzdrževalci Slovenskih železnic bodo drevo odstranili s tirov. Poplavilo pa je prostore gasilskega doma PGD Ostrožno v Celju, poročajo iz Uprave za zaščito in reševanje.

Močno neurje je zajelo tudi občino Cankova. V drevo je udarila strela, vnel se je požar, ki so ga pogasili gasilci PGD Gerlinci. Tudi občino Beltinci je zajelo močno neurje z nalivi. Gasilci PGD Beltinci prečrpavajo meteorno vodo iz več objektov.

Padavine bodo zajele večji del Slovenije

Zvečer in v prvem delu noči se bodo padavine razširile nad večji del Slovenije. Vmes bo tudi kakšna nevihta. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja, pa sporočajo iz Agencije za okolje.

V četrtek bo sprva oblačno, rahel dež bo dopoldne povsod ponehal. Popoldne se bodo oblaki trgali. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 14 do 19, na Primorskem do 24 stopinj Celzija, poroča portal Siol.