Slovenija

FOTO in VIDEO: Močne padavine znova poplavile slovensko obalo

Uredništvo , 30.08.23 ob 19:50

Ponoči bodo padavine oslabele in do jutra večinoma ponehale.

FOTO in VIDEO: Močne padavine znova poplavile slovensko obalo

Obilne padavine so danes ponekod v Istri na Hrvaškem in v Sloveniji povzročile težave. Na območju Rabca, Labina in Raše so poplavljene nekatere ulice, ceste in kleti, kot tudi plaža in vhod v hotele Maslinica. Po podatkih portala Istramet je v zadnjih 24 urah na območju Labina padlo 145 litrov dežja na kvadratni kilometer, poročajo hrvaški mediji.

Podobna poročila prihajajo tudi iz Slovenske obale, zaradi dežja so bile ceste v Portorožu, pozno popoldan, znova pod vodo.

Močne popoldanske nevihte, ki so zajele del Obale, so povzročile, da je voda zalila nekatere ceste in podhode, med drugim v Piranu in Portorožu. Meteorna voda je zalila tudi številne objekte, po informacijah N1 je poplavilo tudi vrtec v Luciji. Na pomoč so priskočila številna gasilska društva.

Zaradi obilnih padavin se je sprožil tudi zemeljski plaz, zato so delno zaprli glavno cesto med Izolo in Sečovljami, polovična zapora ceste pa je bila potrebna tudi v Strunjanu in v Luciji, so zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Močni nalivi so posledica majhnega, a izrazitega ciklona, ki se je razvil nad toplim morjem severnega Jadrana, je na družbenem omrežju X zapisal meteorolog Blaž Šter. “Središče se je popoldne pomaknilo nad Tržaški zaliv in severno Istro. Ob naši obali močni nalivi in konkreten veter. Na Letališču Portorož je v dveh urah padlo 66 mm dežja,” je še zapisal.

Razmere se bodo sicer po pričakovanjih umirile še danes, voda pa naj bi se postopoma umaknila.

Jutri malo topleje

Ponoči bodo padavine oslabele in do jutra večinoma ponehale. Ponekod se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 14, ob morju do 15 °C.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, ob morju do 26 °C.

kvalifikacije
Slovenski košarkarji nadigrali še Izraelce
serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26