Danes je Elektro Maribor v Murski Soboti podelil donacije trem lokalnim humanitarnim organizacijam. To je prva v nizu donacij, ki jih družba že 13 let podeljuje na svojem oskrbnem območju. V sodelovanju s humanitarnimi organizacijami v Elektru Maribor pomagajo najbolj ranljivim posameznikom in družinam.

Prve donacije letošnjega cikla pomoči so namenili Rdečemu križu Slovenije - Območnemu združenju Murska Sobota, Škofijski Karitas Murska Sobota in Podpornici, Evangeličanski humanitarni organizaciji.

Donacijo bodo namenili projektu ljudske kuhinje

Ob tej priložnosti je predsednica uprave Elektro Maribor Tatjana Vogrinec Burgar izrazila ponos, da že toliko let pomagajo pisati zgodbe, ki ljudem omogočajo boljše življenje. »Elektro Maribor je močno vpet v lokalno okolje. S skrbnostjo se trudimo izvajati zanesljivo oskrbo z električno energijo. S povezanimi prizadevanji na lokalnem območju, kjer zaposleni živimo in delamo, pa lahko dosegamo še več, pomagamo še bolj in izkazujemo tudi svojo odgovornost do družbe. Dajati je prekrasen občutek, ki napolni dušo in srce.«

Po besedah ga. Aleksandre Rituper Rodež, sekretarke Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota, bodo donacijo namenili tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, predvsem za kritje najnujnejših stroškov, za plačilo položnic in nakup šolskih potrebščin.

Škofijska Karitas Murska Sobota bo, kot je povedal g. Jožef Kociper, generalni tajnik, donacijo namenila projektu ljudske kuhinje, kjer dnevno zagotovijo več kot 70 obrokov, materinskemu domu in za pomoč družinam, pa tudi nekaterim drugim programom, ki jih izvajajo.

Donacijo pa je Elektro Maribor namenil tudi socialnemu programu Evangeličanske humanitarne organizacije Podpornica. Njihov predstavnik g. Jože Rituper je povedal, da program Pomoč v stiski, v katerem nudijo materialno, finančno in svetovalno pomoč družinam in posameznikom, izvajajo že 26 let. S tem se trudijo pomagati uporabnikom pri zmanjševanju njihove socialne ogroženosti in družbene izključenosti. V okviru programa nudijo tudi enkratno finančno pomoč ob elementarnih in drugih nesrečah, pri ponovni zagotovitvi nujnih življenjskih potrebščin, ki so jih pri tem izgubili.