Slovenija

Dobrodelnost se nadaljuje: Za prevaljske gasilce doniral 122 tisoč evrov!

Uredništvo , 31.08.23 ob 13:37

Na Prevaljah so se razveselili napovedane donacije za gasilce.

Dobrodelnost se nadaljuje: Za prevaljske gasilce doniral 122 tisoč evrov!

“Za rešitev težav z nakupi opreme za gasilce je včeraj na moj telefon prišel klic izjemnega človeka z donacijo v višini 122.000 evrov! Naročilnice za opremo so že pri dobaviteljih! Solze sreče in veselja … Iskrena hvala, med pravimi ljudmi se včasih dogajajo tudi čudeži …,” je na družbenem omrežju Facebook davi zapisal župan Občine Prevalje Matic Tasič.

Za STA je pojasnil, da bo donacijo na račun dobila občina, ki je dobaviteljem že izdala naročilnice za opremo za gasilce.

Po vseh intervencijah nimajo več dovolj opreme

Prevaljski gasilci so namreč ta teden javno opozorili, da po vseh intervencijah od začetka avgusta nimajo več dovolj opreme za pomoč ljudem ob novih nalivih in nesrečah ter tudi denarja za nakup opreme ne, prav tako denarja nima občina. Postopki potekajo prepočasi, ni konkretnih navodil, je v sredo za STA dejal predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Prevalje Andrej Stermec. Ob tem je ocenil, da bi samo za nujne nakupe cevi, potopnih črpalk, oblek in škornjev za posredovanje trenutno potrebovali okoli 122.000 evrov.

Na opozorilo gasilcev se je v sredo odzvala Gasilska zveza Slovenije, kjer so zatrdili, da društvom pomagajo z razporejanjem gasilcev in zagotavljanjem potrebne opreme, a le če se društva na njih obrnejo po pomoč ter da jih prevaljski gasilci o pomanjkanju opreme niso obvestili. Da bo država gasilskim društvom povrnila intervencijske stroške, je vnovič zatrdil tudi obrambni minister Marjan Šarec.

STA