Danes bo v vzhodnih krajih večinoma sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, ob morju in na vzhodu do 23 °C.

Ponoči se bo dež razširil nad vso Slovenijo, ponekod bo tudi zagrmelo. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Sprva bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal na severno do severozahodno smer. Zvečer bodo padavine ponehale. Temperature bodo sredi dneva od 12 do 20 °C, popoldne pa se bo ohladilo.

Dež nas bo spremljal tudi konec tedna

V četrtek se bo oblačnost ponovno povečala, v zahodni Sloveniji bo popoldne začelo deževati. V petek dopoldne bo dež zajel vso Slovenijo in popoldne od zahoda ponehal. Nastajale bodo še krajevne plohe. V soboto bo predvsem na zahodu občasno deževalo, v nedeljo pa spet po vsej Sloveniji. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, v torek pa povečini suho. V četrtek bo čez dan večinoma med 15 in 20, od petka dalje pa povečini okoli 15 stopinj Celzija, še napoveduje Arso.