Slovenija

Danes lahko na naših cestah pričakujete še poseben kaos

Uredništvo , 20.08.23 ob 09:31

Se je že začelo.

Danes lahko na naših cestah pričakujete še poseben kaos

Konci tedna v poletni sezoni so tradicionalno močno prometno obremenjeni, danes je na avtocestah in drugih prometnicah po državi pričakovati še posebno gnečo. Po napovedih prometno-informacijskega centra bo promet povečan ves dan, k čemur med drugim prispeva konec počitnic v delu Nemčije, Nizozemske in Švice.

Tukaj lahko pričakujete zastoje

Čeprav tranzitni prometni tokovi še vedno potekajo v obe smeri, torej proti jadranski obali in v smeri notranjosti države ter meje z Avstrijo, pa s skorajšnjim koncem glavne poletne sezone na avtocestnem omrežju počasi začenjajo prevladovati turisti ali zdomci, ki se vračajo na svoje domove. Do večkilometrskih kolon vozil je pred predorom Karavanke prihajalo že v petek in soboto.

Na pričakovano obremenjenost cest čez vikend so opozorili tudi kranjski policisti, ki za pot proti Avstriji priporočajo tudi ostale mejne prehode, ne le predora Karavanke. V primeru daljših zastojev je izvoz Jesenice vzhod (Lipce) namenjen samo za lokalni promet.

Zastoji so verjetni tudi na cestah proti turističnim krajem in izletniškim točkam po državi, še posebej na Gorenjskem, ter na obalnih cestah. Policisti še naprej opozarjajo tudi na sanacijska dela na območjih, ki so jih prizadele poplave in neurja.

Takšno je trenutno stanje

Kot opozorjeno že nastajajo zastoji na gorenjski avtocesti:

  • Pred predorom Karavanke proti Avstriji, 2 kilometra.
  • Med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod, pred delovno zaporo proti Karavankam, 1 kilometer.

Zastoji pa nastajajo tudi proti Primorski:

  • na ljubljanski zahodni obvoznici med Brdom in Kozarjami;
  • na ljubljanski južni obvoznici med Vičem in Kozarjami;
  • na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko je proti Kopru upočasnjen promet.

Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče oviran promet med Nanosom in Razdrtim proti Ljubljani, še poroča prometnoinformacijski center.