Na 29. Dnevih slovenske uprave so v petek razglasili zmagovalca sedmega natečaja za najboljšo izboljšavo v javni upravi Premik naprej.

S projektom Sistem za podporo pri pripravi javnih razgrnitev in javnih objav prostorskih aktov je zmagala Mestna občina Maribor, so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost.

Natečaj Premik naprej organizirajo na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani. Namenjen je prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks, spodbujanju ustvarjanja ter razvoju inovativnih premikov za bolj učinkovito in uspešno javno upravo. Za zmago na natečaju so se letos potegovali trije finalisti.

Poleg mariborske občine sta bila to še ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport s projektom Prostor za spodbujanje dialoga med deležniki in oblikovalci politik na področjih visokega šolstva, raziskav in inovacij ter za krepitev sinergij med temi področji in ministrstvo za javno upravo s projektom Poslovna inteligenca v državni upravi. Zmagovalni projekt je sistem, ki so ga v mariborski občini vzpostavili v letošnjem letu.

Sestavlja ga več med seboj povezanih informacijskih rešitev, ki omogočajo elektronsko podprto vodenje priprav občinskih prostorskih aktov, elektronsko obveščanje in sodelovanje javnosti v postopkih priprave občinskih prostorskih aktov preko spleta, elektronsko javno objavo sprejetih občinskih prostorskih aktov na spletu in elektronsko izdajo potrdil ter izpisov iz občinskih prostorskih aktov in dostop do odprtih podatkov o občinskih prostorskih aktih, so objavili na spletni strani fakultete za upravo.

Dnevi slovenske uprave so tradicionalna in največja slovenska konferenca na področju javne uprave. Osrednja tema letošnjega dvodnevnega dogodka so bili izzivi sodobne javne uprave v praksi.

STA