Priprave otrok na šolo so v polnem teku, starši kupujejo šolske potrebščine in delovne zvezke; med njimi pa je marsikdo, ki se v tem veselem času znajde v stiski. Mnogo je otrok, ki jim starši zaradi socialne stiske ne morejo privoščiti vsega, kar bi potrebovali za brezskrben začetek pouka.

Z dobrodelno akcijo so zato začeli v društvu Humanitarček, kjer so posamezniki mnogim šolarjem že pomagali z nakupom šolskih potrebščin. Ostalo je še pet otrok, ki jim starši ne morejo omogočiti vsega potrebnega, da bi imeli pri pouku vse potrebno.

Šola je vsako leto dražja

Potrebščine so z vsakim šolskih letom dražje. Pomoč potrebujeta sestrici, ki živita z mamo samohranilko, katerima oče ne plačuje preživnine. Zelo radi ustvarjata, a jima mamica ne more priskrbeti vsega, kar bi si želeli.

Deček Mario je imel je imel že lani nesrečno izkušnjo, saj je prejel zvezke, ki so bili označeni s humanitarnim propagandnim materialom in so ga sošolci zaradi tega vse leto zbadali. Letos začenja na novo, na drugi osnovni šoli in skupaj z mamo želita, da bi bil njegov svež začetek tako lep, kot za ostale šolarje. Brez potrebščin sta še dečka, ki živita z dedkom in babico, v socialni stiski pa so tudi starši male Miše.

Vse potrebščine prejmejo starši oziroma skrbniki, da otroci ne bi imeli občutka manjvrednosti. Zvezki in potrebščine naj bodo brez promocijskih nalepk ali opisov, da gre za humanitarni projekt, da šolarji ne bi doživeli še dodatne stiske. Darujete lahko preko portala DOBRODELKO, kjer so naštete želje in manjkajoče potrebščine.