Novi večinski lastnik Energije plus, Holding slovenske elektrarne, je na današnji skupščini zamenjal njenega dolgoletnega direktorja Bojana Horvata.

Foto: oddaja Omizje

Skupščina družbe Energija plus, ki je v 51-odstotni lasti HSE, torej njenega večinskega lastnika, je v sredo za novega direktorja družbe imenovala Alana Perca, dosedanjega prokurista. Perc je štiriletni mandat nastopil danes, na tem mestu pa je zamenjal dosedanjega direktorja Bojana Horvata, ki bo odslej namestnik direktorja družbe.

Horvat je družbo vodil vse od njene ustanovitve, od leta 2011. V tem času se je družba razvila v enega največjih prodajalcev električne energije v Sloveniji in postala prepoznavna predvsem na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja. Tako je ob uresničevanju svojega poslanstva v regiji z njeno pomočjo bil uspešen marsikateri projekt na področju izgradnje in prenove zdravstvene infrastrukture, na področju športa in športne infrastrukture, na kulturnem področju in ostalih področjih, ki prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja. Družba Energija plus je z velikim tržnim deležem in prepoznavno vlogo prisotna v širši severovzhodni regiji.

Načrti novih lastnikov glede smeri razvoja družbe bodo vidni šele v prihodnje

Načrti novih lastnikov glede smeri razvoja družbe pa bodo vidni šele v prihodnje, saj je pred nakupom Energije plus, ki je bila do nedavnega v lasti Elektra Maribor, Holding slovenske elektrarne kupil tudi družbo ECE iz Celja, katere lastnik je bil Elektro Celje.

Energija plus je nastala leta 2011 z izčlenitvijo dejavnosti prodaje električne energije iz Elektra Maribor. Ta je julija lani s HSE podpisala pogodbo o prodaji oz. nakupu deleža, v začetku tega meseca pa je sklenila še pogodbo o prenosu 51-odstotnega poslovnega deleža v družbi Energija plus. Agencija za varstvo konkurence je lastniški vstop HSE v Energijo plus odobrila sredi maja.

Perc je dolgoletni gospodarstvenik in poslovnež

Perc je magister MBA in univerzitetni diplomirani inženir strojništva. Ima 28 let delovnih izkušenj, vse s področja energetike: šest let je bil direktor Plinarne Maribor in 12 let Energetike Maribor, na Energiji plus pa je bil doslej zaposlen kot prokurist, so sporočili iz Holdinga Slovenske elektrarne (HSE). Omenja se ga tudi kot enega izmed glavnih akterjev v zgodbi Etre 33. Omenjeno podjetje, ki se danes imenuje Kolektor Etra, je vodil med prevzemom.