V preteklih dneh se je v Cafovi pojavil plakat na katerem je fotografija Helene Cvikl s pripisom črna mamba. Le kakšno je sporočilo storilca?

Pred dobrim mescem dni smo poročali o tem, da bo morala Helena Cvikl, ki je vrsto let uspešno vodila Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Maribor, zapustiti mesto direktorice. Na seji sveta VSGT namreč ni dobila zadostne podpore za nov mandat. Le-tega je namreč dobila dr. Tanja Angleitner Sagadin, ki že več kot 15 let sodeluje z VSGT kot zunanja sodelavka. Inšpektorat za šolstvo je zaradi dvoma v zakonitost izvedbe postopka imenovanje direktorice, uvedel inšpekcijski postopek, zato so se odločili, da bodo razpis ponovili.

S 5. majem, ko se Cviklovi izteče mandat, bo vodenje šole do novega razpisa, na katerega se bo prijavila tudi sama, prevzela Angleitner Sagadinova, ki je za Maribor24.si povedala, da se ji zdi ponovljen izpis dobra ideja, saj si nihče ne želi, da nad novim direktorjem visi senca dvoma.

Žaljivi plakati: Črna mamba in Cviklova

V preteklih dneh se je v Cafovi pojavil plakat na katerem je fotografija Helene Cvikl s pripisom črna mamba ter fotografija črne mambe, ki je sicer druga najdaljša strupenjača na svetu. Le kakšno je bilo sporočilo storilca? Kot poroča vecer.com ni znano, kdo jih je nalepil, je pa storilca z dežnikom posnela varnostna kamera.

FOTO: vecer.com

Z odločitvami sveta šole ni seznanjena

Kot dodaja vecer.com je bila Cviklova skopa z besedami, ko so jo povprašali, kaj bo počela po izteku mandata. Dejala je zgolj, da je s študenti na tekmovanju v Bologni ter da z odločitvami sveta šole ni seznanjena.  “Helena Cvikl ima široko strokovno znanje, mednarodne povezave in bogate izkušnje. Ona je bila tista, ki je šolo popeljala v Evropo. Želimo si, da tudi v prihodnje ostane pomemben člen VSGT. Ima tudi veljavno habilitacijo predavateljice, zato bi bili veseli, če bi svoje dolgoletne izkušnje in znanje vnesla v pedagoški proces in prenašala na študente,” je ob tem pojasnila Angleitner Sagadinova.