Po 12 letih vodenja je prišlo do prekinitve pogodbe z Danilom Burnačem. Nadzorni svet Mariborskega vodovoda je med enajstimi kandidati za direktorja izbral Mirana Juga.

Pred dvema mesecema smo poročali, da Danilo Burnač ni več direktor Mariborskega vodovoda. Do prekinitve pogodbe je prišlo zaradi razhajanj mnenj z vodstvom mestne občine. Burnač je vodovod vodil 12 let. Mariborski župan Saša Arsenovič je ob tem dejal, da si na mestu direktorja želijo človeka, ki ima dar vodenja, da bo dobro delal s kadri, da bo razvijal strateško in da bo znal razmišljati tudi o delu v skupini več direktorjev pod pokroviteljstvom naše v. d. direktorice gospe mag. Lidije Pliberšek.

Izbirali so med enajstimi kandidati

Kot poroča portal Večer je nadzorni svet Mariborskega vodovoda za direktorja izbral Mirana Juga. Jug je trenutno zaposlen kot član uprave Petrola Zagreb.
Izbirali so med enajstimi kandidati.

“V vodenju Mariborskega vodovoda sem prepoznal velik izziv. Prepričan sem, da je holding občinskih podjetij pravilna pot, da pridemo do boljših storitev za vse – za občane, industrijo in občine kot lastnice.”

Jug je kot navaja Večer povedal, da se je za kandidaturo odločil, ker bi rad prispeval k razvoju mesta, v katerem živi že več kot 50 let. “Imam dvajset let menedžerskih izkušenj, ki sem jih nabiral v Ljubljani, Lendavi, Zagrebu … V vodenju Mariborskega vodovoda sem prepoznal velik izziv. Prepričan sem, da je holding občinskih podjetij pravilna pot, da pridemo do boljših storitev za vse – za občane, industrijo in občine kot lastnice,” še zapišejo na Večeru.