Do prekinitve pogodbe je prišlo zaradi razhajanj mnenj z vodstvom mestne občine.

Sprememba v upravi uspešnega javnega podjetja Mariborski vodovod d.d.. Po 12 letih dobrega strokovnega vodenja, v katerem je bil narejen velik razvoj podjetja in prejemu številnih nagrad, Danilo Burnač z včerajšnjim dnem ni več direktor družbe Mariborski vodovod.

Arsenovič: To je pravilna zgodba, kako zrele osebe med seboj komunicirajo

Po opravljenih razgovorih z županom Mestne občine Maribor Sašom Arsenovičem, je bil sklenjen sporazum med direktorjem Mariborskega vodovoda mag. Danilom Burnačem in nadzornim svetom podjetja o predčasnem zaključku mandata. Pogledi na vizijo Javnega holdinga Maribor in s tem razvoja in vodenja Mariborskega vodovoda so se pomembno razlikovali. Zato je bilo sporazumno dogovorjeno, da se poti razidejo. Takšen dogovor je bil sklenjen v obojestransko zadovoljstvo. Ob tem je župan MOM Sašo Arsenovič dejal: “g. Burnaču želim veliko sreče na novi poslovni poti.”

In kakšnega človeka si Arsenovič želi na mestu direktorja? “Želimo si človeka, ki ima dar vodenja, da bo dobro delal s kadri, da bo razvijal strateško in da bo znal razmišljati tudi o delu v skupini več direktorjev pod pokroviteljstvom naše v. d. direktorice gospe mag. Lidije Pliberšek.”

Župan je danes dejal še: “Mislim, da je to tudi ena pravilna zgodba, kako zrele osebe medsebojno komunicirajo in se, kadar so razhajanja v viziji, znamo dogovoriti in sporazumeti. Gospod Burnač je kompetentno vodil podjetje 11 let. Trenutno si želimo več od tega, želimo si več razvoja, želimo si tudi več strateškega dialoga, dolgoročnega razmišljanja. Tu smo prišli do nekih šumov, nesoglasij in v takšnem primeru je prav, da to naredimo za zeleno mizo, se dogovorimo kako naprej in mislim, da nam je to uspelo v obojestransko korist in predvsem v korist mesta, da se izognemo zgodbam, kjer se dokazuje, kdo ima bolj prav ali pa kdo je bolj navihan. Tako da sem zelo vesel, da smo prišli do tega sporazuma in je pravilno sporočilo kar se tiče korporativnega vodenja podjetij in razvoja mesta. Razpis za novega direktorja bo objavljen v najkrajšem možnem času. vršilec dolžnosti, ki nadomešča gospoda Burnača na dopustu, tako da se ni nič spremenilo in gremo novim izzivom tako za Mariborski vodovod kot za Javno podjetje holding Maribor naprej.”

In kakšnega človeka si Arsenovič želi na mestu direktorja? “Želimo si človeka, ki ima dar vodenja, da bo dobro delal s kadri, da bo razvijal strateško in da bo znal razmišljati tudi o delu v skupini več direktorjev pod pokroviteljstvom naše v. d. direktorice gospe mag. Lidije Pliberšek.”

Dolgoletni direktor Danilo Burnač se ob tej priložnosti zahvaljuje za požrtvovalno delo vsem zaposlenim, kot tudi bivšim sodelavcem, ki uživajo že zasluženi pokoj. Poudaril je: »Vodenje Mariborskega vodovoda mi je bilo v veliko čast in zadovoljstvo, zlasti zaradi odličnih, marljivih in vestnih sodelavce, brez katerih ne bi uspeli doseči vseh uspehov, ki smo jih. Zahvalil bi se tudi vsem županom, ki so del našega sistema vodooskrbe oz. lastnikom, poslovnim partnerjem in medijem za korektno sodelovanje. Našim uporabnikom vode, pa želim, da bodo še naprej pili odlično vodo iz pipe.«

Zaposlen ostaja do konca avgusta

Po besedah prvega nadzornika Mariborskega vodovoda Damijana Škrinjarja Burnač od srede ni več direktor podjetja, v njem pa ostaja zaposlen do konca avgusta. Ker z glavnim lastnikom nista našla skupnega jezika, sta se sporazumno razšla, je še pojasnil predsednik nadzornega sveta.

Mariborski vodovod sicer v celoti ali vsaj delno s pitno vodo oskrbuje porabnike v 16 občinah, pri čemer je mariborska 75-odstotni lastnik družbe. Arsenovič je Večeru še pojasnil, da je sporazumna prekinitev pogodbe dobra rešitev za vse, Burnač pa da je podjetje sicer vodil kompetentno. Želi si, da bi z razpisom dobili novega direktorja, ki bo razmišljal bolj razvojno. Dosedanji direktor je vodenje podjetja prevzel leta 2009, ko je takratni župan Franc Kangler iz nekrivdnih razlogov razrešil dolgoletnega direktorja Stanislava Jeclja, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA)