V športni dvorani Lukna bo danes otvoritev 2. mariborskih dnevov zdravja. v sklopu katerega bo tudi sejem medicinske opreme. Vstop je brezplačen.

FOTO: Center za krepitev zdravja, ZD Maribor

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor vabijo na otvoritev 2. mariborskih dnevov zdravja, ki bodo danes, 10. oktobra ob 12. uri v športni dvorani Lukna, Mladinska ulica 26, Maribor. Slavnostni govornik bo prim. doc. dr. Jernej Završnik, dr. med., spec., predsednik Zdravniškega društva Maribor.

Druge mariborske dneve zdravja, v okviru katerih poteka poleg strokovnega predavanja tudi sejem medicinske opreme, organizira Zdravniško društvo Maribor v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca Maribor. Ideja je prišla s strani izvršilnega odbora Zdravniškega društva Maribor z željo, da se v Mariboru obudi sejemska aktivnost na področju zdravstva.

Sejem odprtega tipa

Sejem medicinske opreme bo 10. In 11. oktobra od 9. do 17. ure, je odprtega tipa, namenjen je stroki, širši javnosti, šolarjem, dijakom in študentom. Na 2. sejmu medicinske opreme zdravstvenih domov sodeluje preko 30 ponudnikov medicinske opreme in storitev za potrebe zdravstvenih domov. Na razstaviščnem prostoru bodo zaposlene v Centru za krepitev zdravja ZD Maribor brezplačno merile dejavnike tveganja in svetovale.

Za obiskovalce sejma bo na ogled tudi zaščitno oblačilo medicinskih sester nekoč. V četrtek in petek od 16. do 17. ure bo za obiskovalce sejma izvedeno strokovno predavanje Temeljni postopki oživljanja z defibrilatorjem. Vstop je prost.