Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor je z mariborsko občino uskladil poslovno finančni načrt.

Mariborski mestni svetniki se bodo popoldne sestali na redni seji, na kateri bodo med drugim govora tudi o zvišanju najemnin za tržna stanovanja Stanovanjskega sklada.

Leto sklenili s 326 tisočaki minusa

Javni medobčinski stanovanjski sklad (JMSS) Maribor je z Mestno občino Maribor uskladil poslovno finančni načrt, v katerem je načrtovana 1,4-milijonska energetska obnova stanovanj v Engelsovi ulici (pridobiti želijo tudi 510.000 evrov evropskih sredstev), oddaja 50 neprofitnih stanovanj in zvišanje najemnino za tržna stanovanja. Zaradi priprave nove metodologije prodaje stanovanj dražbe pa po poročanju radia Maribor ne bodo izvedli, zato bodo leto predvidoma sklenili s 326 tisočaki minusa.

Oddaja 50 neprofitnih stanovanj

JMSS Maribor bo letos zvišal najemnine tržnih stanovanj, a kljub temu bo leto končal v rdečih številkah, je zapisano v poslovno finančnem načrtu, ki ga bodo danes potrjevali mariborski mestni svetniki. Omenjeni sklad, še poročajo, bo letos z razpisom oddal 50 neprofitnih stanovanj: 40 v Mestni občini Maribor, 10 pa v okoliških občinah. Najemnine ostajajo nespremenjene, bodo pa svetnikom predlagali zvišanje najemnin za tržna stanovanja. Do zdaj so jo oblikovali po formuli neprofitna najemnina + 25 odstotkov, po novem pa po formuli neprofitna najemnina + 50 odstotkov.

Pridobiti želijo šest stanovanj

Pripravljajo tudi prostorsko dokumentacijo za skoraj 4 milijone in pol evrov vredno gradnjo 65 novih stanovanj v soseski Ruška – Korenčanova na Studencih in projektno dokumentacijo za energetsko obnovo stanovanj v Panonski ulici. Če jim bo uspelo pridobiti evropski denar, še pišejo na portalu omenjenega radia, jih bodo obnavljali prihodnje leto. Stanovanjski sklad pa bo tudi kupoval, saj želi na območju občin ustanoviteljic pridobiti šest stanovanj.