Zaradi snegoloma je več gospodinjstev še vedno brez električne energije.

V občini Ruše, kjer tačas še vedno sneži, so najtežje razmere na pohorskem delu, kjer je višjih predelih zapadlo tudi do meter snega. Tam je težek sneg podrl več dreves, zaradi česar so bili primorani glavno cesto proti Arehu zapreti. “Drevje pod težo dreves lomi tudi električne kable, ki še niso vkopani, in zato ležijo na cesti, kar je za voznike zelo nevarno,” nam je povedala ruška županja Urška Repolusk. V tem trenutku je zaradi snegoloma v pohorskem delu Ruš brez električne energije še vedno več kot 300 ljudi. “Zdaj delamo zaloge agregatov, s katerimi bomo pomagali občanom, ki so ostali brez elektrike. Še vedno so na terenu ekipe vseh treh prostovoljnih gasilskih društev v občini, to je skupaj približno 30 gasilcev.” Ponoči so morali zaradi poslabšanja razmer nočno delo prekiniti.

Ruška županja občane zaradi izrednih razmer prosi za razumevanje in potrpežljivost. Včeraj so sklicali štab civilne zaščite.

Zaradi sneženja prišlo do hujših poškodb dveh stebrov na daljnovodu

V noči iz včeraj na danes je ob intenzivnem sneženju na območju Dravske doline prišlo do hujših poškodb dveh stebrov na daljnovodu, ki povezuje Ruše, HE Fala in HE Ožbalt (DV 2 x 110 kV Ožbalt-Fala-Ruše). Poškodbe so nastale zaradi teže snega, ki se je nabiral na vodnikih in konstrukciji. Stebra sta poškodovana v tolikšni meri, da ju bo potrebno odstraniti in zgraditi nova. Napajanje vseh objektov je vzpostavljeno z drugimi daljnovodi na tem območju. Sanacija bo predvidoma trajala tri mesece. “V tem času bomo izpadli daljnovod nadomestili z začasnimi montažnimi stebri, ki jih imamo in uporabljamo za primere takih dogodkov,” so še sporočili iz Elesa.