Ta je v dopoldanskem času namenjena osnovnošolcem, popoldne pa jo lahko koristijo tudi zunanji uporabniki.

Osnovna šola Janka Glazerja Ruše je pridobila učilnico na prostem, s katero bodo učenci pridobili inovativni izkustveni učni prostor. Postavljena je na travnati površini blizu šole ob nogometnem igrišču z umetno travo. Ideja za postavitev učilnice na prostem se je porodila na seji Otroškega Občinskega sveta Občine Ruše, na kateri so otroški občinski svetniki povedali, da si zelo želijo učilnice na prostem. Na tak način se bo popestril pouk, v izogib morebitnim okužbam pa bodo učenci lahko več časa na svežem zraku.

Učilnica je dostopna vsem

Ravnatelj šole Ladislav Pepelnik nam je povedal, da so učilnico postavili pred približno dvema tednoma. “Imamo poseben urnik, v katerega učitelji vpisujejo uporabo te učilnice. Namenjena je vsem učencem šole po določenem razporedu. V dopoldanskem času mize in klopi, ki so fiksno postavljene in izdelane iz vzdržljivih materialov, koristijo naši osnovnošolci, popoldne pa bo verjetno tudi kak zunanji uporabnik izkoristil to našo novo pridobitev. Dostopna je namreč vsem. Sicer pa si v teh časih želimo, da je čimveč pouka zunaj v mehurčkih, k čemur bo zagotovo veliko pripomogla ta učilnica. Imamo pa v šoli še dodatni atrij, v katerem smo uredili še eno dodatno učilnico, tako da imajo naši učenci sedaj na voljo dve učilnici, v katerih lahko pouk izvajajo v naravi.”

Pepelnik dodaja, da bodo v času poletnih šolskih počitnic v dveh razredih šole zamenjali talne obloge, ostalo pa bodo bolj ali manj vzdrževalna dela. “Prenovili bomo asfaltirano košarkarsko igrišče pri osnovni šoli. Na igrišču ohranjamo asfalt, saj ga uporabljamo tudi za kolesarske izpite, ob jutranjih konicah pa tudi staršem dovolimo, da tam za kratek čas pustijo svoj avtomobil. Sicer pa smo v vrtcu uredili čutno pot in poskrbeli za senčenje peskovnikov v vrtcih v Rušah in Bistrici ob Dravi.”