V Društvu Rajzefiber se te dni vse vrti okrog selitve na drugo lokacijo. Potrebno selitev pa so opisali z “umazanimi in zakulisnimi igrami, ki so tako pod nivojem, da se človeku obrača želodec”.

“Nasvidenje Gosposka”, v uvodnih besedah pove Vid Kmetič iz društva Rajzefiber na družbenem omrežju Facebook: “Danes je naš zadnji dan na Gosposki ulici 11. O društvu Hiša!, Rajzefibru in prostorih, kjer smo bili do sedaj, se je v preteklih tednih pisalo in govorilo ogromno, zato ne bom o tem. Kot tudi ne bom pisal o umazanijah in zakulisnih igrah, ki so bile tako pod nivojem, da se človeku ob vsem skupaj obrača želodec. Ne, ne bom pisal o stvareh, ki zapisa niso vredne. Ne bom!”

V zapisu se iskreno zahvali vsem, ki so jih podpirali, ki so uživali v njihovih dogodkih; le tisti, ki so jih dejansko obiskali, lahko pričajo o preteklih letih društva Hiša! in Rajzefibra. Opomni na uspešne dogodke, katerih produkcija je zahtevala veliko truda; od Festivala sprehodov, razprav o Dediščinah mesta, Promenade klobučkov, Živih dvorišč, Gospa in gospodov na Gosposki, svetlobne instalacije Lumine, božičnih napevov na Koledovanju, do prižiganja iskric na Iskrenju in smeh do solz na predstavah Ane Mrzle Mariborske.

Iskrena zahvala sodelujočim in meščanom

Kot je piše Kmetič, se iskreno zahvaljuje vsem, ki so jim izrazili podporo, zlasti sodelavcem, s katerimi pa niso zgolj slednje, ampak tudi prijatelji. To je nekaj, kar je v današnjem ponorelem brezosebnem svetu pehanja za dobičkom privilegij in na to sem neizmerno ponosen. To je tista naša “dodana vrednost”, ki se je (na srečo) ne da ne kupiti in ne prodati.”

To je nova lokacija društva

Ob koncu zapisa Kmetič poudari, da Rajzefiberja vsekakor ni konec, saj se zgolj selijo na drugo lokacijo. Tako bodo nadaljevali z deli, za katere meni, da jih mesto potrebuje. Se vidimo kmalu; na Ulici škofa Maksimilijana Držečnika 2, našem novem naslovu, ali na Živih dvoriščih med 14. in 16. junijem. Na snidenje!”