Občina Pesnica je v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Pernica v okviru operacije E-picikl kupila štiri električna kolesa.

Občina Pesnica, ki sodeluje v evropsko sofinanciranem projektu gradnje kolesarskih povezav, v katerega je vključenih deset slovenskogoriških občin, bo v kratkem pridobila 17 kilometrov kolesark. V ta namen bodo v letošnjem in prihodnjem letu v proračunu namenili  3.850.000 evrov. Ker želijo narediti še več na področju trajnostne mobilnosti, je Občina v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Pernica v okviru operacije kupila štiri električna kolesa, ki si jih bodo lahko izposodili vsi občani. Brezplačno so voljo na sedežu Občine Pesnica, za izposojo pa je potrebna predhodna rezervacija po telefonu. V občinski upravi prosijo, da uporabniki koles z njimi ravnajo spoštljivo in jih vrnejo takšna, kot so si jih izposodili.

Novo pridobitev so v Pesnici, pri tamkajšnjem športnem parku, predstavili preteklo sredo. Ob tem so pripravili krajši kulturni program, za katerega so poskrbele članice Mažoretne in twirling skupine občine Pesnica, ki se 5. oktobra odpravljajo v Bolgarijo, na evropsko prvenstvo mažoret. Zakusko sta pripravila stalna partnerja KUD-a Pernica, Kmetija Ropič in Turistična kmetija Protner.

V prihodnje želijo kupiti še več koles

V prihodnje željo v pesniški občini kupiti še najmanj 12 električnih koles, torej za vsako krajevno skupnost vsaj štiri. Vrednost celotne operacije znaša 12.326,34 (z DDV-jem) evrov, predviden znesek sofinanciranja Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja je 7.170,48 evrov.