Na mariborski občini napovedujejo dodatna sredstva za nabavo novih igral ter vzpostavitev novih otroških igrišč na različnih koncih mesta, in sicer v Pekrah, Limbušu, Kamnici in MČ Koroška vrata.

V mestu Maribor je trenutno dvajset javnih otroških igrišč, ki so po ocenah občine v dobrem stanju, vzdržuje jih podjetje Snaga d.o.o. Mestna občina Maribor obenem planira v naslednjih letih dodatna sredstva za vzdrževanje in nabavo novih igral ter vzpostavitev novih otroških igrišč.

V mestu Maribor je trenutno dvajset javnih otroških igrišč, ki so po ocenah občine v dobrem stanju, vzdržuje jih podjetje Snaga.

Igrišča se nahajano na naslednjih lokacijah Mestni park, Magdalenski park, Slovenska ulica, Gregorčičeva ulica pri vrtcu, Trg Borisa Kidriča, KS Malečnik, Ghegova, Celjska- Frankolovska, Schreinerjev trg, Letonjeva, Dom Antona Skale, Greenwich, OŠ Brezje pri šoli, Bevkova, Borova vas, Ertlov gozd, Titova ulica, od leta 2018 imamo še igrišče pod Pohorsko vzpenjačo, na Macunovi pod Pohorjem ter Doživljajsko igrišče v malem Betnavskem gozdu med Pasteurjevo, Ljubljansko in Ertlovo ulico.

S strani občanov velika želja po novih igriščih

“Iz strani občanov je preko participativnega proračuna MO Maribor izkazana tudi velika želja po vzpostavitvi novih otroških igrišč. Postavitev slednjih bo tako skladno s participativnim proračunom zagotovo v Pekrah, Limbušu, Kamnici in MČ Koroška vrata. Znesek bo znan, ko bo pripravljena dokumentacija,” so za naš medij pojasnili iz službe za odnose z javnostmi MO Maribor. 

Otroških igral v urbanem okolju ne more biti nikdar preveč, saj je igra pomemben faktor pri razvoju otrok, česar se zavedajo tudi na MO Maribor in zato, če se le da, poskrbijo, da jih umestijo v mesto.