Mestna občina Maribor je 9. novembra sporočila, da je začel veljati Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskih cestah v Mestni občini Maribor. Največja novost je ob podaljšanju časa parkiranja tudi dražje parkiranje v belih conah. Dnevna parkirnina v beli coni je prej znašala 13,50 evra, po novem 16,50 evra. Uvedli so tudi spremembo časa plačevanja parkirnine ob delovnih dneh, po novem jo bomo plačevali vse do 19. ure (doslej do 17. ure).

Nove table že v izdelavi

A po mestu je še vedno mogoče najti stare opozorilne table, programska oprema parkomatov ter mobilne aplikacije pa še ni prilagojena. Danijel Železnjak z občinskega sektorja za komunalo in promet je za Radio Maribor povedal, da na nove opozorilne table še čakajo, nameravajo pa ustrezno prilagoditi tako parkomate kot mobilno aplikacijo. Tako bodo do konca leta postavili 200 novih tabel, pri čemer bosta strošek nakupa in namestitve znašala med 10 000 in 14 000 evrov.

Več podrobnosti o novih uredbah lahko preberete tudi v našem članku Parkiranje v Mariboru z jutrišnjim dnem še dražje.

Novi režim v veljavo šele z novim letom

Popolno delovanje novega režima plačljivega parkiranja v beli coni od 8. do 19. ure lahko pričakujemo v letu 2020, plačati pa bo potrebno tudi celotno prvo uro parkiranja, čeprav je bil do sedaj 10-minutno parkiranje v beli coni brezplačno.