Na katastrofalno stanje mariborskih cest opozarjamo in opozarjate že mesece, če ne leta. Tako smo denimo opozarjali na katastrofalno stanje cest v Kamnici in na Studencih, polno udarnih luknj; v prispevku ”Kje v Mariboru smo pešci izpostavljeni nevarnosti?” smo opozorili tudi na neurejene in potencialno nevarne pločnike, pisali pa smo tudi o stanju drugih cest, ki niso v samem centru mesta. Udarne luknje so tako praktično povsod, tako v centru, kot tudi na obrobju mesta, mariborska občina pa na vsa opozorila v večini odgovori z: ”Trudimo se” in ''Bomo uredili''.

PREBERITE ŠE: Mariborska občina določila prioritete glede prenove cest v mestu

Akcija ”Poslikaj, da se poflika”

V želji, da bi spodbudili pristojne, da se za izboljšanje prometne varnosti uredijo mariborske ceste, smo se odločili za izvedbo akcije ”Poslikaj – zaflikaj”. Za to pa potrebujemo vašo pomoč, dragi bralci. Na cestah in pločnikih v vašem okolišu z naravi prijaznimi sredstvi na hudomušen način poslikajte udarne luknje in ostale nepravilnosti, ki bi potrebovale ureditev.

Pri poslikavanju pa bodite karseda previdni. Prepričajte se, da na cesti ni nevarnosti, na izjemno prometnih cestah pa tega sploh ne počnite in nam raje le posredujte fotografijo in lokacijo nepravilnosti, na katero bomo opozorili pristojne.

Z akcijo želimo, da bralci sami ostale udeležence v prometu opozorite na nevarnosti na cesti, hkrati pa s tem opozorite tudi pristojne na odseke cest v Mariboru, ki po vašem mnenju najbolj potrebujejo ureditev. Najbolj domiselne poslikave bo Maribor24.si nagradil s praktičnimi nagradami.

Fotografije in lokacije vaših umetnin nam lahko pošljete tudi na e-naslov:  [email protected].