Kljub temu da informacij o uradnem odprtju Skate parka v Mariboru praktično ni mogoče dobiti, preseneča informacija, da bo prvo državno prvenstvo že čez nekaj dni.

Dela v skate parku so tik pred koncem, poligon za skejterje se namreč za javnost odpira še ta mesec, pojasnjujejo na MO Maribor. Očitno že čez nekaj dni.

Že čez dober teden državno prvenstvo v rolkanju

Skate park je edinstven v Sloveniji in bo omogočal tudi mednarodne tekme, in to sredi blokovskega naselja. Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor, je dejal, da je za 19. 10. 2019, torej že čez dober teden dni, predvideno državno prvenstvo v rolkanju. V času krompirjevih počitnic pa bo na mestu potekala šola rolkanja za otroke.

Javni zavod športni objekti pogodbe za prevzem še niso podpisali

Kot smo že pisali, se zraven skate parka nahajajo še prostori v novoizgrajeni stavbi, ki bi ga naj po navedbah MO Maribor v upravljanje skupaj s Skate parkom prevzel Javni zavod športni objekti Maribor. V zavodu sicer trdijo, da so neki pogovori potekali, a da uradno niso še ničesar podpisali, zato o prevzemu z njihove strani zaenkrat še ni govora. Mežnar sicer pojasnjuje, da je stavba v bližini Skate parka mišljena kot klubski prostor z straniščem in čajno kuhinjo.

Snovalci skate parka še brez informacij

Kljub temu, da se skate park odpre še ta mesec, pa nam česar več niso znali pojasniti niti snovalci oziroma pobudniki Skate parka. “Vse, kar lahko povemo je, da se park finalizira v teh dneh in da je občina v fazi pripravljanja uporabnega dovoljenja.” Za vse ostalo so nas napotili na MOM.