Okrog Slovenije 2019 je eden večjih športno-dobrodelnih projektov v Sloveniji, v sklopu katerega bo Bogomir Dolenc v 12 dneh odtekel izjemnih 1200 kilometrov. Danes je pritekel v Maribor, kjer se je z nogometaši NK Maribor preizkusil v teku čez stadionski vrt.

S projektom Okrog Slovenije 2019 – za male viteze – se nadaljuje zgodba gibanja, v kateri je ultramaratonec, ekstremen športnik, dobrodelnež in izjemen človek, Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor dobrodelnem. V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Zbirajo sredstva za osebe, ki so v otroštvu prebolele raka

Okrog Slovenije 2019 je eden večjih športno-dobrodelnih projektov v Sloveniji, v sklopu katerega bo Bogomir v 12 dneh odtekel izjemnih 1200 kilometrov. Tekel bo po cestah, ki so najbližje Republiki Sloveniji. Projekt se je začel 31.08.2019 v Črni na Koroškem, kjer se bo ekstremen podvig natanko čez 12 dni, torej 11.9.2019, tudi zaključil.

Projekt je namenjen zbiranju sredstev za Ustanovo Mali vitez, ki skrbi za osebe, ki so v otroštvu prebolele raka in se soočajo s številnimi posledicami bolezni, ne samo fizične, ampak predvsem psihične. Zraven tega nosi projekt pomembno sporočilo o zavedanju pomembnosti zdravja, zdravega načina življenja in skrbi za dobro telesno in mentalno kondicijo in osveščanje javnosti o bolezni rak. Sredstva se zbirajo preko SMS donacij, donacij podjetij in pa z nakupom tekaških kap.

Danes preko Kungote in skupinsko do Ljudskega vrta

Danes, dne 10.9.2019, pelje trasa skozi Maribor. Bogomir bo pritekel iz smeri Kungote, od Porsche – ja po Šentiljski cesti do Mestne občine Maribor. Predstavniki Mestne občine Maribor in Športne zveze Maribor bodo tekača nagovorili, mu zaželeli lahek korak do konca in predali simbolično darilo. Pri sprejemu bodo prisotni predstavniki številnih športnih društev, med drugimi tudi člani nogometne šole NK Maribor.

“Po končanem sprejemu skupinsko odtečemo do Ljudskega vrta, kjer smo za Bogomirja pripravili presenečenje – z nekaj člani NK Maribora bo odtekel krog čez stadion Ljudski vrt,” so v ekipi Dolenca zapisali v sporočilu za javnost.

Mali vitez Anže želel teči z njim, le nekaj dni prej pa žalostno preminil

Od tam nadaljujemo pot vse do Selnice ob Dravi, kjer se trasa tistega dne konča. Prihod v Selnico ima za ekipo projekta poseben pomen. Mali vitez Anže si je tako srčno želel sodelovati tudi pri letošnjem projektu, teči skupaj z Bogotom, a mu žal ni bilo usojeno, vsaj fizično ne. Svoje utrujene očke je zaprl nekaj dni pred začetkom projekta, a vendarle teče z Bogotom ves čas, na vsakem koraku. Zato se bomo temu malemu borcu na poseben način poklonili na pokopališču v Selnici ob Dravi. Predviden prihod v Selnico je 19.30 – 20.00.

Naj še omenim to, da je organiziran brezplačen povratni avtobus iz Selnice v Maribor, za vse tiste, ki bodo tekli z nami.

Učenci lokalne OŠ bodo jutri tekli z Božidarjem

V sredo 11.9.2019 je zaključni dan projekta. Začne se ob 8.00 v Selnici ob Dravi, kjer učenci Osnovne šole skupaj z ravnateljico in učitelji pripravljajo simboličen poklon Anžetu in odtečejo krog skupaj z Bogomirjem. Bogomir z ekipo nato teče zadnje kilometre na projektu po glavni cesti do Črne na Koroškem, kjer je zaključna prireditev.