Maribor

FOTO: V Mariboru na večerji med vinogradi

Uredništvo , 01.06.23 ob 18:59

Tudi letos omizju s 150 gosti pravkar streže skupno 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem.

FOTO: V Mariboru na večerji med vinogradi

V Mariboru so danes znova priredili Žametno večerjo med vinogradi pod nasadom potomk najstarejše trte na pobočju mariborske Kalvarije. Tudi letos omizju s 150 gosti pravkar streže skupno 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem, ki so v okviru t. i. long table dogodka ustvarili prvovrstno vinsko-kulinarično doživetje ter z njim opozorili na svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu.

Edinstven gastronomski dogodek se dogaja v organizaciji Zavoda za turizem Maribor, Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor, Srednje šole za gostinstvo in turizem (SŠGT) Maribor, Biotehniške šole Maribor ter podjetja Factumevent. Večer pod mariborsko Kalvarijo je v znamenju sodelovanja mladih upov najboljše evropske kulinarične destinacije letošnjega leta s slovenskima Michelinovima chefoma Igorjem Jagodicem (Restavracija Strelec) in Filipom Matjažem (COB), medtem ko bo 5-hodni meni zaokrožil mariborski chef Sebastjan Plevčak (Restavracija Sedem).