Mariborski poklicni gasilci so danes, nekaj po 18. uri izvozili na intervencijo, saj so bili obveščeni, da je treba iz zaledenelega ribnika rešiti osebi.

Dedek se je odločil za reševanje

Kot je povedal vodja intervencije Marjan Fekonja, sicer tudi vodja 3. izmene, so intervenirali pri vodnem zajetju pri Draš centru. »Po informacijah, ki smo jih dobili, je otrok stekel stran od dedka po brežini navzdol in stopil na ledeno površino. Dedek se je odločil takojšnje za reševanje, a se mu je led pod njegovo težo tudi zlomil, da se je zmočil. Njuno kričanje pa naj bi slišal eden od gotov bližnjega lokala, ki je poklical reševalce,« je pojasnil Fekonja.

Na intervenciji je sicer sodelovalo 9 gasilcev

Ob prihodu gasilcev na kraj nesreče sta oba stala na ledeni plošči, ki je bila še toliko debela, da ju je zdržala. »Bila sta mokra in premražena, zato smo s posebno desko za reševanje nemudoma odhiteli do njiju in jo rešili na varno,« je sklenil Fekonja. Na intervenciji je sicer sodelovalo 9 gasilcev Gasilske brigade Maribor.

Kot poročajo na spletni strani Spin, so rešeni osebi zaradi podhladitve predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Maribor.