Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je danes obiskal Dom sv. Lenarta, kjer so med prvimi v Sloveniji cepili tudi upokojenega nadškofa Franca Krambergerja. V ZD Lenart pravijo, da se vsi cepljeni stanovalci počutijo dobro in zaenkrat niso zaznali nobenih morebitnih stranskih učinkov.

FOTO: Twitter Janez Cigler Kralj

Po ministrovih besedah se je bil nadškof Franc Kramberger pripravljen izpostaviti, da “povabi in nagovori vse ostale državljanke in državljane, da se cepimo in s tem zaščitimo predvsem svoje bližnje, najranljivejše, starejše in tudi sebe”. Cigler Kralj se je zahvalil vsem, ki so kakor koli omogočili, da je cepljenje v Sloveniji tako dobro organizirano in tako hitro omogočeno vsem, “najprej pa tistim, ki potrebujejo našo največjo pozornost in zaščito, torej stanovalcem domov za starejše”.

“Iskrena hvala vsem zaposlenim v domovih za starejše, ki požrtvovalno že od marca naprej ščitite, pomagate, podpirate stanovalce. Mislim, da je to cepljenje zagotovilo, da bomo lahko spet normalno zaživeli, da se bomo lahko spet normalno v bližnji prihodnosti družili, pogovarjali,” je v izjavi za medije še dejal minister. Obenem je spomnil, da so vsi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa še vedno v veljavi. “Uporabljajmo masko in razdaljo, ne rokujmo se ter razkužujmo in umivajmo si roke. To so najpreprostejši ukrepi, s katerimi ščitimo sebe in druge ter preprečimo prenos virusa,” je poudaril.

V Domu sv. Lenarta prejeli 125 odmerkov cepiva

V Domu sv. Lenarta so začeli cepiti ob 8.30, potem ko so ob 7.30  v Zdravstvenem domu Lenart prejeli prvih 125 odmerkov cepiva. Tako kot drugod v državi so najprej cepili stanovalce, ki še niso preboleli covida-19. Skupno so tako danes v domu cepili 102 osebi, 81 stanovalcev in 21 zaposlenih. S preostankom cepiva so cepili zdravstvene delavce v Zdravstvenem domu Lenart.

Po besedah direktorja Zdravstvenega doma Lenart Jožefa Krambergerja, ki je kot zdravnik v domu svetega Lenarta cepil upokojenega nadškofa Krambergerja, je bilo tudi nekaj vprašanj, nekaj pomislekov, sicer pa so tisti, ki so bili že vnaprej odločeni, da se bodo cepili, prišli z veseljem, z nasmehom in tako rekoč komaj čakali, da so bili cepljeni, so sporočili iz Zdravstvenega doma Lenart. Dodali so, da se vsi cepljeni stanovalci počutijo dobro in zaenkrat niso zaznali nobenih morebitnih stranskih učinkov.

FOTO: Twitter Janez Cigler Kralj

Jutri bodo cepili stanovalce v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec, kjer pričakujejo 370 odmerkov cepiva.

Danes, 27. 12. 2020, smo okoli 7:30 ure prejeli 125 odmerkov cepiva proti COVID19. Cepilno ekipo ZD Lenart sta…

Objavil/a Zdravstveni dom Lenart dne Nedelja, 27. december 2020