Tamara Šnofl in Gregor Žmak sta podpisala vlogo za projekt rekonstrukcije regionalne ceste Maribor – Dolnja Počehova – Kungota in novogradnje kolesarke. Gre za doslej največjo investicijo v obeh občinah, pri kateri računajo na evropska in državna sofinancerska sredstva.

Foto: Občina Pesnica

Župan občine Pesnica Gregor Žmak je preko Facebooka sporočil, da je z županjo sosednje občine Kungota Tamaro Šnofl podpisal vlogo za operacijo: Maribor – Dolnja Počehova – Kungota, ki bo oddana  29. januarja letos. Gre za rekonstrukcijo regionalne ceste in novogradnjo kolesarke. Ocenjena vrednost projekta znaša 12 milijonov evrov.

SODELOVANJE MED OBČINAMI
Z županjo sosednje občine Kungota, gospo Tamaro Šnofl sva podpisala vlogo za operacijo: Maribor…

Objavil/a Gregor Žmak – župan dne Četrtek, 28. januar 2021

Tamara Šnofl: “Brez občine Pesnica ne moremo pristopiti k projektu”

Županja Tamara Šnofl nam je pojasnila, da na razpis za evropska sredstva prijavljajo izgradnjo nove kolesarke: “V kolikor bo to odobreno, bi potem država istočasno izvedla rekonstrukcijo celotne regionalke v dolžini slabih 5,8 kilometrov. Brez občine Pesnica ne moremo pristopiti k projektu, ker gre za povezavo z že obstoječo kolesarsko potjo na mariborski strani, in iz tega razloga je nujno potrebno to sodelovanje. Po aktualnih ocenah je celoten projekt vreden 12 milijonov evrov, od tega na kolesarsko pot odpade 2 milijona evrov. Kar zadeva regionalko, je projekt večinsko podprt z državnimi in evropskimi sredstvi. Evropska sredstva so načrtovana v višini milijon in pol evrov, na občino Kungota odpade okoli 900 tisoč evrov, na občino Pesnica pa dobrih 300 tisoč evrov. Ostalo pa so državna sredstva. Gre za največji projekt doslej na območju občine Kungota.”

V kolikor bo to odobreno, bi potem država istočasno izvedla rekonstrukcijo celotne regionalke v dolžini slabih 5,8 kilometrov.

Če bo projekt odobren, bi s prvimi deli lahko začeli konec letošnjega leta. Projekt mora biti sicer zaključen do sredine leta 2023.