Prihodnji teden na sodiščih prinaša številne odmevne obravnave. V ponedeljek mora na sodišče v Mariboru nekdanji tamkajšnji župan Franc Kangler, za katerega bo na ljubljanskem okrožnem sodišču potekala tudi tožba za odvzem nezakonito pridobljenega premoženja.

Na mariborsko okrajno sodišče bo v ponedeljek znova moral nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki se še ni otresel vseh obtožb iz časa županovanja, od katerega se je po valu množičnih protestov moral posloviti predčasno. Po skoraj treh mesecih ga tokrat skupaj z direktorjem javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči Mojmirjem Grmekom čaka nova obravnava v zadevi Toplarna, kjer ju obtožnica bremeni zlorabe položaja pri pridobivanju zemljišča za bodočo toplarno.

Zadeva zastara septembra letos

Grmek se je že oktobra 2013 na predobravnavnem naroku izrekel za nedolžnega, medtem ko se Kangler doslej še ni izrekel o krivdi. Mu je pa uspelo z zahtevo za izločitev sodnice, saj je doslej ta primer vodila Sonja Krajnc, zdaj pa ga prevzema Boris Kolmanič. Krajnčeva je namreč vodila tudi zadevo Ježovita, v kateri je sodišče Kanglerja obsodilo na zaporno kazen, a je vrhovno sodišče nato sodbo razveljavilo, tožilstvo pa je umaknilo obtožni predlog. Z omenjeno zadevo se sicer sodišču že mudi, saj zastara septembra letos.