Novost so tudi višje vozne brežine, ki omogočajo bolj atraktivno vožnjo, medtem ko bo razsvetljava uporabnikom omogočala še večerno uporabo poligona.

Ljubitelji koles, rolk, rolerjev in skirojev v šentiljski občini bodo jutri, v petek, prišli na svoj račun. Ob trgovini Jager v športnem centru, v bližini šole v Sladkem Vrhu, kot smo že poročali, bodo namreč ob 12. uri otvorili nov »pumptrack« oziroma Kolopark Sladki Vrh.

Velika pridobitev za rekreacijo mladih

Mag. Štefan Žvab, župan občine Šentilj, je povedal, da izgradnja pumptracka pomeni uresničitev obljube in veliko pridobitev za rekreacijo mladih. S tem nadaljujejo tudi urejanje športnega parka v Sladkem vrhu, ki postaja ob brodu na Muri vse bolj športno-turistični center. Pumptrack se razprostira na 1000 kvadratnih metrov površine, od tega je 400 vozne. Novost so višje vozne brežine, ki omogočajo bolj atraktivno vožnjo, medtem ko bo razsvetljava uporabnikom omogočala še večerno uporabo poligona. Ob klopeh bo nameščen tudi t.i slackline«, trak za hojo in učenje ravnotežja.

Srednje velik poligon

Omenjeni pumptrack je izredno pomembna pridobitev za mlade iz Sladkega Vrha in širše okolice, ki si lepšega darila ob koncu šolskega leta od občine nedvomno ne bi mogli želeti. Sicer pa je nova športna pridobitev plod dela Alianse, Zavoda za ekstremne športe in glasbo, ki se po besedah Anžeta Bizjaka, glavnega inženirja omenjenega zavoda, uvršča med srednje velike poligone.