Kandidatka SMC za evropsko poslanko Helena Cvikl je danes v Mariboru gostila predsednika SMC Mira Cerarja in župana Sašo Arsenoviča.

Cviklova je poudarila, da je na svojem strokovnem področju že vrsto let dejavna na evropski ravni: “Mislim, da lahko s svojimi izkušnjami še marsikaj dosežem za Slovenijo in Evropo,” je dejala za STA.

Za razvoj mest in turizem

Donedavnega dolgoletna direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem v Mariboru je med drugim podpredsednica Mednarodnega združenja vodilnih hotelirskih šol ter članica izvršnega predsedstva Evropskega združenja turističnih šol. “Ona je tista, ki zna spodbujati turizem in promovirati Slovenijo v tujini,” je ob tem izpostavil Cerar.

Kandidati SMC za evropske poslance se bodo po njegovih besedah zavzemali za trajnostni razvoj mest ter spodbujanje turizma vzporedno z ohranjanjem okolja. “Naša kandidatka Helena Cvikl tu v Mariboru in širše po vsej Sloveniji še posebej izpostavlja prav te vrednote, to je zeleno Slovenijo s kakovostnim življenjem,” je dejal.

Želijo si enotnosti

Župan Arsenovič, ki je na lokalnih volitvah nastopil kot županski kandidat SMC, si od bodočih slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu želi predvsem enotnosti v zastopanju interesov Slovenije. “Vesel sem, da so med kandidati tudi takšni, kot je Helena Cvikl, ki imajo pokazati rezultate svojega dela. Vzpostavila je vzgojno-izobraževalni sistem, ki nam je vsem v ponos in pomembno vpliva na razvoj turizma v regiji, saj je dvignil ugled poklica kuharja, natakarja, hotelirja,” je povedal na srečanju, ki so se ga udeležili še podžupanja Helena Kujundžić Lukaček ter nekateri drugi člani lokalnega odbora SMC Maribor.