Iz podjetja Nigrad, d.d. so za danes napovedali odstranitev delne zapore Gosposvetske ceste na odseku med Strossmayerjevo in Prežihovo ulico, a del zaradi vremenskih razmer niso mogli dokončati.

Delna zapora na Gosposvetski velja že od začetka avgusta in je bila napovedana celo do konca meseca. Zaradi nejevolje voznikov in oviranega prometa pa so z deli pohiteli in jih izvajali tudi v podaljšanem delovnem času. S projektom, v katerega je MO Maribor investirala 35 tisoč evrov, bi naj zaključili že danes, a je načrte prekrižalo slabo vreme.

Tedenski zamik

Delovodja in vodja asfalterskih del Darko Barun je potrdil, da delna zapora danes še ne bo odstranjena zaradi vremenskih razmer: “Trenutno je preveč mokro in bomo drug del ceste asfaltirali v roku nekaj dni. Mi bomo dela nadaljevali v ponedeljek, tedaj bomo končali z asfaltiranjem.”

Gradbeni inženir Matjaž Kelbler je dodal, da se bo otvoritev ceste sedaj prestavila na naslednjo sredo, 21. avgusta. Do takrat bodo na nov asfalt zarisali še črte in uredili ostalo potrebno cestno infrastrukturo.