Rešitve za trajno pokritje tržnice, ki se išče že več let, še vedno niso znane. Med tem pa je pogled na trenutno stanje tržnice, vse prej kot Mariboru v ponos. Na Snagi menijo, da tržnici trenutno ne manjka prav veliko.

Pred nekaj meseci so se na mariborski občini odločili, da bodo polomljene dežnike, ki so predstavljali nevarnost za obiskovalce in branjevke, odstranili. Snaga je namesto dežnikov namestila več kot 70 stojnic s strehami. Ob tem so poudarili, da gre za srednjeročno rešitev. Včeraj smo se sprehodili po mariborski tržnici in ugotovili, da je pogled nanjo, vse prej kot v ponos. Presodite sami..

Izziv trenutno vidijo predvsem v tlakovcih

Obrnili smo se na Snago, ki je koncesionar mariborske tržnice. Dejali so nam, da tržnici trenutno ne manjka prav veliko: »Urejena so prodajna mesta, ki so za prodajalce, ki so na tržnici redno, vsak dan, zaščitena pred vremenskimi vplivi. Izziv vidimo trenutno predvsem v tlakovcih, ki  so razmajani in v nepravilnem parkiranju na dostavni poti.«

Zanimalo nas je tudi kakšni so konkretno načrti in prejeli odgovor: »Za vprašanja celostne ureditve in načrtov glede ureditve pa predlagamo, da se obrnete na lastnika površin, kjer se izvaja dejavnost, torej na Mestno občino Maribor.« Ob tem so dodali, da je po njihovem mnenju, tržnica v tem letnem času najlepša, saj so mize polne lokalno pridelanih dobrot.

“Polomljeni dežniki, ki so ogrožali branjevke ter vse obiskovalce mariborske tržnice, so odstranjeni. Kazili so podobo mesta, za katero si prizadevamo, da bo vsak dan lepša,” je marca letos na družabnih omrežjih zapisal župan MO Maribor Saša Arsenovič.

»Želimo, da bi občani prepoznali pomembnost lokalne hrane in pogosteje kot nakupovalna središča obiskovali tržnice – ne samo osrednjo, pač pa tudi taborsko in malo tržnico, ki je vsaka zase nekaj posebnega, vsaka pa nudi sadje in zelenjavo z domačega vrta z znanim poreklom,« ob koncu povedo na Snagi.

Tako je bila tržnica videti leta 1989, FOTO: Frenki Flos/Moje mesto Maribor – tu sn doma

»Nekoč, desetletja nazaj je res bila tržnica, sedaj pa je ropotarnica,« je dejal Dušan. Albin pa ob tem dodal: »To je ta prava tržnica, ki je danes arhitekti s kupljenimi diplomami niso zmožni sestaviti.«