V štajerski prestolnici se te dni mudi snemalna ekipa Televizije Slovenije. Nastaja druga sezona priljubljene kriminalne nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka.

Televizija Slovenija v Mariboru snema drugo sezono izvirne slovenske kriminalne oziroma detektivske serije Primeri inšpektorja Vrenka. V teh dneh je snemanje potekalo v Hotelu Citymap na Obrežni ulici v Mariboru. Poleg igralske zasedbe in snemalne ekipe so pri snemanju sodelovali tudi statisti, ki jih je Televizija Slovenija iskala z javnim razpisom.

Zgodbe je napisal Mariborčan

Zgodba serije Primeri inšpektorja Vrenka temelji na krimalkah mariborskega pisatelja Avgusta Demšarja (psevdonim) oziroma Tomaža Zupančiča. Serija je v sliko prelila tri Demšarjeve romane: Olje na balkonu, Retrospektiva in Tanek led. Tudi druga sezona bo štela šest 50-minutnih epizod. Spremljali bomo ekranizacijo Demšarjevih romanov Evropa, Hotel Abrazzia in Obsedenosti.

Martina Vrenka tudi tokrat upodablja Dario Varga. Vrenkova najtesnejša sodelavca tudi v drugi sezoni igrata Lovro Zafred in Lotos Šparovec. V stranskih vlogah nastopajo Katarina Čas, Pia Zemljič, Nina Ivanišin, Janez Hočevar – Rifle, Uroš Fürst in številni drugi priznani slovenski igralci. Režiserja nadaljevanke sta Slobodan Maksimović in Boris Jurjaševič.

Serija je izjemno priljubljena

Na Televiziji Slovenija so razkrili, da je nadaljevanka Primeri inšpektorja Vrenka najbolje gledana igrana serija na Televiziji Slovenija v tem tisočletju: “Vseh šest delov nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka so bili tudi najbolje gledane oddaje v svojem terminu med vsemi slovenskimi televizijskimi programi. Več kot 45 odstotkov Slovencev si je ogledalo vsaj del nadaljevanke.”