Na osrednji proslavi ob pesniškem občinskem prazniku so podelili še druga občinska priznanja in nagrade.

V športni dvorani Osnovne šole Pesnica je v sredo zvečer potekala osrednja občinska proslava ob občinskem prazniku. Gostitelj dogodka, pesniški župan mag. Gregor Žmak je ob pomoči podžupanov mag. Klavdije Samogy Simonič in Slavka Jarca zaslužnim občanom podelil občinska priznanja in nagrade. Za kulturni program na prireditvi, ki se je je udeležilo okoli 250 občanov, so poskrbeli: Neuvirtovi Štajerci, Mažoretna in twirling skupina Občine Pesnica, Rudi Kraner, Alenka Herceg in Monika Heričko, Janja Kraner in Žiga Novak ter Urška Mrmolja.

V Večnamenskem kulturno turistično podjetniškem centru Pesnica je bila na ogled razstava PESNICA V VOJNI, 27. IN 28. JUNIJ 1991.
Predrag Krsmanovič je ujel v svoj objektiv pretresljive prizore agresije JLA v Pesnici, 27. in 28. junija 1991 in fotografije hranil 30 let.

Prejemniki občinskih priznanj

ŽUPANOVA PRIZNANJA za izjemne dosežke na področju športa so prejeli: Anel Črnčec, Lenina Behin, Špela Gonza, Neja Kašman, Maja Kramberger in Jan Kupčič.

ZAHVALE: PGD Jarenina ob 70. obletnici delovanja, PGD Pesnica ob 90. obletnici delovanja, Predrag Krsmanovič – za izjemen prispevek k ohranjanju zgodovinskega spomina – fotografije Pesnica v vojni 27. in 28. junij 1991 in  ansambel Zadetek – za nesebično pomoč pri izvedbi prireditev ob občinskem prazniku.

PRIZNANJA OBČINE PESNICA: Ljuboslav Babič, Jože Kurnik, Gorazd Fišer, Dušan Kraner (Ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije, v zahvalo za odločno in pogumno delovanje v osamosvojitveni vojni)

ZLATI GRB OBČINE PESNICA: Bogdan Truntič in Srečko Črnko (Ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije, v zahvalo za odločno in pogumno delovanje v osamosvojitveni vojni)
ČASTNI OBČAN OBČINE PESNICA: Srečko Cehnar, predsednik OZVVS občin Kungota, Pesnica in Šentilj. (Ob 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije, v zahvalo za odločno in pogumno delovanje v osamosvojitveni vojni).

Ob koncu podelitve se je častni občan Srečko Cehnar v imenu vseh prejemnikov zahvalil za prejeta priznanja in nagrade in spregovoril o 30. obletnici slovenske samostojnosti.