Snagini komunalni zabojniki so zastirali pogled na najmanjše na prehodu za pešce. Po zaslugi opozorila našega bralca, so zabojniki prestavljeni in omogočajo nemoten pogled na prehod.

Kot smo poročali včeraj, smo v uredništvo prejeli fotografijo bralca Andreja. S tem je opozoril na nevarnost, ki preži na najmlajše v bližini Dvorane Tabor. Gre za Snagine komunalne zabojnike, ki zastirajo pogled na pločnik ob prehodu. Na Snagi so se za opozorilo zahvalili in dejali, da so o tem obvestili MO Maribor.

Ekološki otok prestavljen

Danes so nam sporočili: “Opozorilo je bilo vsekakor upravičeno, čeprav moramo dodati, da je na tej lokaciji nekdo nenehno prestavljal posode  ekološkega otoka tako, da so zakrivale pogled na cesto. Prvotna postavitev in postavitev posod po vsakem rednem praznjenju  je namreč omogočala preglednost prehoda za pešce, saj pri postavljanju ekoloških otokov pazimo tudi na to, da so lokacije  z vidika prometne varnosti ustrezne.”

Po posredovani fotografiji, so ukrepali drugače. Ekološki otok so prestavili na drugo stran prehoda za pešce, kar pomeni, da je preglednost vozišča ob prehodu spet zagotovljena. “Upamo le, da se tudi tokrat ne bo našel nekdo, ki bo posode premikal,” dodajo ob koncu.