V akciji Vzorno urejena okolica doma 2021 so tudi letos ocenjevali urejenost domov, vrtov ter okolice hiš.

V Turističnem društvu Vurberk v občini Duplek so že petič pripravili akcijo ocenjevanja in prireditev ter podelitev javnih pohval Vzorno urejena okolica doma 2021. “Odločitev o akciji »Kosmatinec« je bila podana na seji upravnega odbora turističnega društva z namenom, da se zahvalimo in čestitamo tistim krajanom, ki s svojim delom in delovanjem prispevajo k prijetni in lepi podobi naših krajev. V akcijo so vključeni krajani Gomile (občina Destrnik), Grajenščaka, Krčevine pri Vurbergu (občina Ptuj) in Vurberka (občina Duplek). Idejna zasnova je, da obiščemo farane župnije Vurberk,” nam je povedal predsednik Turističnega društva Vurberk Ivan Žižek.

Ocenjujejo urejenost domov, vrtov in okolice hiš

V akciji ocenjujejo urejenost domov, vrtov ter okolice hiš. Odbor, ki vodi akcijo, sestavljajo članice in član Turističnega društva Vurberk: Violeta Vogrinec, Jožica Lampreht, Majda Breg, Liljana Kavčič in Marjan Špingler. “Delo, ki so ga opravili, je zahtevno, sprejete odločitve, komu in kakšno priznanje podeliti, pa zagotovo niso bile lahke.”

Imenovali smo jih po kosmatincu, redki in zaščiteni cvetlici, ki si je za rastišče izbrala Vurberk, cveti zgodaj spomladi in mu radi rečemo, da je sorodnik velikonočnice z Boča.

Na vprašanje, zakaj so javne pohvale poimenovali Kosmatinec, Žižek odgovarja: “Imenovali smo jih po kosmatincu, redki in zaščiteni cvetlici, ki si je za rastišče izbrala Vurberk, cveti zgodaj spomladi in mu radi rečemo, da je sorodnik velikonočnice z Boča.”

Letos so podelili 48 pohval

Podelitev letošnjih pohval so opravili v soboto, 9.oktobra, v dvorani kulturnega doma na Vurberku. S tem, kot so sporočili, tudi člani turističnega društva prispevajo svoje delež, da kulturni dom čez leto ne sameva, kar nikakor ni namen tega čudovitega, z zgodovino
prežetega prostora, v katerem se je zgodilo že veliko lepega, k čemer pa je velik delež prispevala Občina Duplek z obnovitvenimi deli, ki so
»dodana« vrednost vsem dogodkom na Vurberku.

Marsikdo bo njihov trud in skrb za ocvetličenje vrta tudi opazil, jim sledil in morda bo že naslednje leto z nami na podelitvi priznanj »Kosmatinec 2022.

Prejemnikov letošnjih pohval je bilo 48, od tega 14 zlatih, 13 srebrnih in 21 bronastih priznanj. “Verjamem, da so prejemnikom priznanj le-ta v ponos in kot dokaz, da je njihovo delo v skrbi za urejeno in lepo okolico doma in kraja, v katerem živijo, vredno pohvale. Marsikdo bo njihov trud in skrb za ocvetličenje vrta tudi opazil, jim sledil in morda bo že naslednje leto z nami na podelitvi priznanj »Kosmatinec 2022,«  je še sporočil naš sogovornik.